سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل پیش بینی کرد کره شمالی با حدود ۸۶۰ هزار تن کمبود غذا روبرو است.
دیر زمانی است که این کشور فقیر که به دلیل تسلیحات هستهای و برنامههای موشکی بالستیک، تحت تحریمهای بین المللی متعددی قرار دارد، برای تأمین غذا با مشکل مواجه است و از کمبود مزمن غذا رنج میبرد.
سال گذشته، همه گیری بیماری کووید ۱۹ و مجموعهای از طوفانها و سیلها در تابستان بر فشارهای اقتصادی موجود بر این کشور افزود.
پیونگ یانگ ماه گذشته تائید کرد که در حال مقابله با "بحران کنونی غذا" است.
بر اساس این گزارش، پیش بینی میشود کره شمالی امسال "سطح نزدیک به متوسط" ۵/۶ میلیون تن دانه تولید کند. این میزان حدود ۱/۱ میلیون تن کمتر از مقدار مورد نیاز برای تأمین غذای همه جمعیت این کشور است و با توجه به این که "برای واردات رسمی تجاری ۲۰۵ هزار تن برنامه ریزی شده است", احتمالا کره شمالی با کمبود ۸۶۰ هزار تن مواد غذایی مواجه خواهد شد.
در این گزارش آمده است: "اگر این شکاف به شکل مناسبی از طریق واردات تجاری یا کمکهای غذایی پوشش داده نشود، خانوادهها در کره شمالی از ماه اوت تا اکتبر با یک دوره قحطی بسیار شدید مواجه خواهند شد. "
پیونگ یانگ از ژانویه سال گذشته و به منظور مقابله با بیماری همه گیر کرونا، مرزهای خود را بسته است و در نتیجه تجارت این کشور با پکن -ناجی اقتصادی پیونگ یانگ- به شدت کاهش یافته است و همه کارکنان امدادرسان بین المللی نیز این کشور را ترک کرده اند. مجموعهای از طوفانها تابستان گذشته به جاری شدن سیل در کره شمالی منجر شد که بر اثر آنها هزاران منزل مسکونی و زمین کشاورزی تخریب شدند.
کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در ماههای اخیر به شکل نادری به این مشکلات اشاره کرده و گفته است که اوضاع غذایی در این کشور "وخیم" شده است و به مردم هشدار داد برای "بدترین اوضاع" آماده باشند.
در دهه ۱۹۹۰- پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی که باعث شد کره شمالی بدون حمایت حیاتی بماند- این کشور دچار قحطی سراسری شد که طی آن، صدها هزار تن جان باختند.