برترینهای دومین جشنواره آواها و نواهای محلی و بومی چهارمحال و بختیاری در شهرستان کوهرنگ معرفی شدند.
همچنین آثار ارسالی نادر زمانپور، فاطمه موسایی و یاسمن قاسمی شایسته تقدیر شناخته شدند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در آیین اختتامیه دومین جشنواره استانی آواها و نواهای محلی و بومی، گفت: آداب و رسوم و سنتهای باقیمانده از گذشتگان، بخشهای گمشده زندگی بشر امروزی در دنیای مدرن است و جوامع کنونی در جستوجوی این سنتها و آیینها برآمدهاند، چرا که این سنتهای کهن، حس آرامش، نشاط و اصالت را در وجود خود دارند و نیاز جامعه را پاسخ میدهند.
ابراهیم شریفی افزود: سرزمین چهارمحال و بختیاری سرشار از آداب و رسوم و خرده فرهنگهایی است که هر کدام در جای خود دارای ارزش و مقام بالایی است و قوم بختیاری به عنوان یکی از اقوام مهم کشور مجموعهای از این فرهنگهای اصیل را داراست.
وی گفت: اگر به خردهفرهنگها و کارکردهای مثبت آنها در جامعه توجه شود، میتوانند نقش خود را به عنوان عامل اتحاد و همدلی بهخوبی ایفا کنند.
شریفی آواها و نواها را از جمله آیینها و سنتهایی دانست که علاوه بر ایجاد اتحاد، تعاون و همیاری را گسترش میدهند و به نشاط اجتماعی کمک میکنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری همچنین با اشاره به رونمایی از کتابت قرآن کریم اثر مرحوم سید شاه محمد دادور در حاشیه آیین اختتامیه جشنواره آواها و نواهای محلی استان گفت: آنچه مهم است قرآن و پایداری آن است و به زودی برای چاپ این اثر از سوی این اداره اقدامات لازم انجام خواهد شد.
مرتضی زمانپور افزود: داشتههای فرهنگی و طبیعی ایل بختیاری قابل توجه است که باید برای مستندسازی آنها تلاش مضاعفی صورت بگیرد.
وی به همنوایی آواها و نواهای ایل بختیاری با لحظات مختلف زندگی مردم این ایل اشاره کرد و گفت: از دستگاههای فرهنگی به ویژه فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار میرود برای حفظ یادگارهای فرهنگی و مستندسازی سنتها و آیینهای گذشتگان برنامهریزی منسجمتری داشته باشند.