وزیر میراث فرهنگی؛
تاریخ غنی مردم کرد زبانزد است
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: کردستان، استانی پرظرفیت و دارای مردمانی مهمان نواز و فرهنگی است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، علی اصغر مونسان امروز سه شنبه در جلسه بررسی ثبت جهانی هورامان افزود: این استان باید جایگاه ویژه و خاصی در بخش گردشگری داشته باشد و ما نیز هر چه در توان داشته باشیم برای توسعه بخش گردشگری آن انجام خواهیم داد.
مونسان، ثبت جهانی هورامان را برای کشور و ۲ استان کردستان و کرمانشاه حائز اهمیت برشمرد و افزود: برای ثبت جهانی هورامان در سطح کشور و استان تلاشهای زیادی صورت گرفته و در این راه مردم نیز بسیار کمک کردهاند.
وی در ادامه مرمت بناهای تاریخی در استان کردستان و سنندج را جزو دیگر برنامههای وزارت خانه میراث فرهنگی ذکر کرد و گفت: برای کمک به مرمت بناهای تاریخی استان ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار به استان تخصیص خواهیم داد و از هم اکنون مقرر شده در استان اقدامات لازم در این رابطه شروع شود.
اشتغال ۷۵ کردستانی در حوزه بومگردی
رئیس جامعه اقامتگاهای بوم گردی کردستان نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر ۲۳ اقامتگاه بومگردی فعال در کردستان وجود دارد که اشتغالزایی ۷۵ نفر را در استان به دنبال داشته است.
سعید سجادی با اشاره به اینکه اولین اقامتگاه بومگردی در سال ۱۳۹۶ به صورت رسمی افتتاح شد، افزود: در حال حاضر ۱۵ واحد بومگردی در استان در حال احداث بوده و موافقت اولیه و اصولی احداث ۳۶ واحد بومگردی دیگر نیز اخذ شده است.
رئیس جامعه اقامتگاهای بوم گردی کردستان عنوان کرد: در مجموع ۱۴ اقامتگاه بومگردی در روستاهای کردستان وجود دارد که ۶ مورد آن در روستای دولاب و چهار مورد نیز در روستای گلین واقع شده است.
۸۰ درصد اقامتگاههای بوم گردی کردستان در منطقه هورامان است
مدیر پایگاه منظر فرهنگی هورامان نیز در این جلسه گفت: بیش از ۸۰ درصد کاربری اقامتگاههای بومگردی استان در منطقه هورامان تعریف شده است و بعد از سفر دکتر مونسان در سال ۱۳۹۸ به منطقه هورامان مردمان این منطقه حمایت زیادی از موضوع ثبت جهانی داشتند.
پویا طالب نیا اظهار داشت: احداث پایگاه هورامان از سال ۱۳۹۵ آغاز شده و طی مدت پنج سال گذشته تمام فعالیتهای ما در راستای ثبت جهانی این منطقه بوده است.
وی با بیان اینکه فعالیتها در سه فاز آموزش، پژوهش و مطالعات مردم شناسی انجام شده است، افزود: در امر آموزش سعی میشود تا با همکاری و همیاری خود مردم در جهت معرفی منطقه گامهای مهمی برداشته شود.
مدیر پایگاه منظر فرهنگی هورامان با اشاره به اینکه طی پنج سال گذشته همچنین در حوزه پژوهش نیز ۶۰ مورد تحقیق انجام شده است، افزود: در حوزه مطالعات مردم شناسی نیز فعالیتهای ما به سمت و سوی کاربردی پیش رفته است تا بتوانیم بر اساس پتانسیلهای گردشگری در منطقه مردم را با خود همسو کنیم.
وی عنوان کرد: در مجموع طی ۲ سال گذشته برای هفت هزار و ۸۰۰ بنا در ۴۰ روستای استان بانک GIS ابنیه تشکیل شده است.
طالب نیا با اشاره به اینکه یکی از نقاط قوت ما برای ثبت جهانی هورامان تهیه مطالعات نقشه برداری به صورت سه بعدی بود، یادآور شد: مرمت ۴۵ بنا و هفت مسجد در منطقه هورامان از جمله فعالیتهای صورت گرفته در این منطقه بوده است.