در این پایانه صادرات فراوردههای غیر نفتی ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رئیس پایانه صادراتی بندر ماهشهر گفت: با اجرای طرح توسعه، ظرفیت ذخیرهسازی این پایانه صادراتی با ۵۰ درصد افزایش از یک میلیارد لیتر به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون لیتر و توان پهلوگیری کشتیها در این بندر از ۴۵ هزار تن به ۱۰۵ هزار تن رسیده است.
حسین علیزاده افزود: از حدود سال ۱۳۸۵ شمسی بحث توسعه این پایانه با توجه به زمینهسازی برای افزایش تولید فرآوردههای نفتی پالایشگاه نفت آبادان و مجتمعهای همجوار در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بندر صادراتی ماهشهر قدمتی ۸۵ ساله دارد و با هدف زمینهسازی برای صادرات فرآوردههای نفتی ساخته شده است، ادامه داد: این بندر در زمان جنگ تحمیلیی بهدلیل دور بودن از تیررس حملهها یکی از بنادر راهبردی کشور بود و امروز هم همچنان از بنادر مهام صادراتی کشور به شمار میآید.
رئیس پایانه صادراتی ماهشهر خاطر نشان کرد: اجرای این پروژه از سال ٨۶ وارد مرحله اجرا شد و تا سال ٩٨ به پیشرفت ٨٠ درصدی رسید، اما در دو سال گذشته مهمترین بخش کار یعنی ظرفیت انتقال و پهلوگیری پایانه بیش از دو برابر شد.
علیزاده با اشاره به اینکه از هشت بارانداز فعال در این پایانه، هماکنون پنج بارانداز بهطور کامل با تنوع فرآوردههای نفتی، عملیاتی شده است، تصریح کرد: قدرت انتقال فرآورده در پایانه صادراتی ماهشهر سه برابر و این موضوع سبب شده است قدرت عرضه بیش از تقاضا باشد، در نتیجه خدمات به کشتیها به مقدار قابل توجهای افزایش یابد.
وی مهمترین هدف توسعه پایانه صادراتی بندر ماهشهر را گرهگشایی و رفع تنگناها در حوزه صادرات و ذخیره فرآوردههای نفتی برشمرد و گفت: با وجود تنگناهایی که داشتیم، توانستیم درآمدهای صادراتی از محل توسعه این پایانه را حداقل دو برابر کنیم.
بیشتر بخوانید :افزایش صادرات کالا از مرز چذابه به عراق
رئیس پایانه صادراتی بندر ماهشهر گفت: با اقدامهای انجامشده، این بندر به یکی از بنادر راهبردی ایران بدل میشود، زیرا در خاورمیانه نیز چنین ظرفیتی نداریم.