طرح الگویی خشکه کاری برنج برای دومین سال متوالی در شیراز اجرا میشود.
ذبیح الله سیروسی افزود: کشاورزان پیشرو و علاقمند میتوانند با هماهنگی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از این مزرعه بازدید و سرکشی داشته باشند.
به گفته وی، کشت مرسوم برنج به صورت غرقابی بوده حال با روش جدید خشکه کاری، تولید ممکن است به اندازه روش غرقابی نباشد از این رو کشاورزان برای پذیرش آن مقاومت میکنند، اما راه حل این است که اول آگاهی کشاورز را بالا ببریم و در ثانی بر روی روش خشکه کاری کار تحقیقاتی انجام بدهیم.
سیروسی افزود: خشکه کاری برنج نتیجه بخش است پس ضرورت دارد محققان با استفاده از این سر فصل الگوی آبیاری جدید ارائه بدهند تا بر اساس آن میزان مصرف آب را محاسبه کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز گفت: قوانین و مقررات ابلاغی باید در راستای محدود کردن کاشت برنج غرقابی و تشویق کشاورز به خشکه کاری باشد.
وی به میزان مصرف آب در مزارع برنج اشاره کرد و گفتت: گیاه برنج از طریق ریشه از اکسیژن محلول در آب استفاده میکند در نتیجه مصرف آب در مزارع غرقابی تا حدود ۲۰ هزار متر مکعب در هکتار است، اما در خشکه کاری میزان مصرف آب تا هفت هزار متر مکعب در هکتار نیز کاهش مییابد که خود گواهی بر لزوم توسعه خشکه کاری برنج است.
او، کارایی بهترکود و سموم آفت کش نسبت به روش غرقابی، تهیه زمین با حداقل عملیات خاک ورزی، کاهش زمان کشت به حدود ۱۲۰ دقیقه در هکتار، کاهش هزینههای تولید ناشی از پادلینگ یا گلخرابی، خزانه گیری، نشاکاری، وجین دستی و مهمتر از همه بهبود و حفظ ساختمان خاک از دیگر مزایای خشکه کاری برنج برشمرد.