قرارداد احداث اولین واحد پیرولیز ضایعات خطوط پردازش پسماند شهری شهرداری اصفهان با ظرفیت ۱۰ تن در روز با بخش خصوصی منعقد شد.
قدرت الله نوروزی؛ این طرحها را معطوف به دوره خاصی ندانست و افزود: امیدواریم زمینهای فراهم شود که پسماندهای دفنی به سوخت تبدیل شوند و در اولین فرصت نیز شاهد تکمیل فاز ۱۰ تنی و آغاز اجرای فاز ۳۰۰ تنی این طرح باشیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان این طرح را نخستین طرح پیرولیز کشور با خوراک پسماند شهری دانست و گفت: پسماند ورودی به کارخانه پردازش پسماند و تولید کود آلی دارای دو بخش آلی (پسماندهای تر) و غیر آلی (مواد پایه کربنی) است که روزانه ۳۵۰ تن از این مواد غیر آلی که عمدتاً شامل قسمتهای غیرقابل بازیافت پسماند از جمله منسوجات و دیگر اقلام پلاستیکی هستند، به دلیل نبود تکنولوژی مناسب دفن میشوند که این مواد میتوانند به عنوان یک منبع انرژی مورد استفاده قرار بگیرند.
رحیم محمدی کاهش آلودگیهای زیست محیطی را از اهداف اولویت دار سازمان مدیریت پسماند شهری دانست و گفت: در قرارداد پیرولیزاز نوع BOT، میزان سرمایه گذاری برای مرحله ۱۰ تنی حدود ۲۰۰ هزار دلار است.
وی ادامه داد: آورده سازمان مدیریت پسماند نیز سوله، آب، برق، خوراک ورودی و مجوز سازمان حفاظت محیط زیست است که منجر به تولید هیدروکربن و سوخت صادراتی خواهد شد تا هم به کاهش آلودگیهای زیست محیطی ناشی از دفع پسماند کمک کند و هم بتواند برای کشور ارزآوری داشته باشد.