طرح غربالگری کودکان ۳ تا ۶ ساله به منظور پیشگیری از تنبلی چشم از امروز در ۵۱۱ مرکز استان خوزستان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، معاون امور توسعه پیشگیری خوزستان گفت: برای انجام این طرح ۵۱۱ مرکز دایمی و غیر دایمی در سطح استان فعال شده است و ۵۳۰ مربی آموزش دیده برای غربالگری اولیه در این مراکزبا استفاده از چارت E و یا دستگاه، بینایی کودکان را مورد ارزیابی قرار میدهند.
علی حسن زاده افزود: در صورتی که کودک در این مرحله دچار مشکل باشد برای درمان به اپتومتریست یا چشم پزشک ارجاع داده شده و از این طریق عارضه تنبلی چشم مشخص میشود.
وی با اشاره به این که در این طرح ۴۰ اپتومتریست و ۱۵ متخصص چشم پزشک با بهزیستی خوزستان همکاری میکنند ادامه داد: هزینه انجام این طرح برای کودکان در روستا رایگان و کودکان در شهر نیزبا مبلغ ۳۰هزار ریال با چارت E و ۵۰هزارریال با دستگاه انجام میشود.
حسن زاده خاطر نشان کرد: تعداد کودکانی که دراین رده سنی قراردارند، ۳۹۷ هزار و۵۵۶ نفر است که امیدواریم بتوانیم با انجام این طرح همه کودکان جامعه هدف را مورد غربالگری بینایی قرار دهیم.
معاون امور توسعه پیشگیری خوزستان گفت: خانوادهها با مراجعه به این مراکز درطرح غربالگری بینایی مشارکت کنند و ازسلامت چشم کودک خود آگاه شوند.
وی با بیان این که ۱۲عدد دستگاه غربالگری خودکار در خوزستان برای کودکانی که از طریق چارت بینایی سنجی همکاری نمیکنند وجود دارد بیان کرد: آمبلیوپی یکی ازاختلالات بینایی است که معمولا در سنین اولیه کودکی بروزو ظهور پیدا میکند وسن طلایی برای درمان بیماری آمبلیوپی نیز در همین دوره کودکی است.
معاون امور توسعه پیشگیری خوزستان گفت: کودکانی که در طرح غربالگری دچار مشکل بینایی و نیازبه خرید عینک داشته باشند و یا برای درمان تخصصی چشم نیاز به عمل جراحی داشته باشند نیز ازطرف بهزیستی یارانه درمان به خانواده تعلق میگیرد.
بیشتر بخوانید :طرح پیشگیری از تنبلی چشم کودکان در شوشتر
تنبلی چشم یا "آمبلیوپی" نوعی اختلال بینایی است که اگر بهموقع تشخیص و درمان نشود فرد را از ناحیه چشم، کمبینا یا نابینا میکند که در صورت تشخیص بهموقع بهراحتی درمان میشود.