قلم ، شیواترین و بهترین ابزاری است که در هر برههای از زمان میتواند رسالت خود را انجام دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان : وزیر آموزش و پرورش در پیامی «۱۴ تیر، روز ملّی قلم» را تبریک گفت.
روز دوشنبه مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، محسن حاجی میرزایی در این پیام نوشت: خداوند «کریم» است آن گاه که انسان را خلق میکند و «اکرم» است آن گاه که با قلم تعلیم میدهد.
وی در این پیام «۱۴تیر، روز ملّی قلم» را به تمامی فرهیختگان میهن به ویژه معلمان «مؤلف» و دانشآموزانِ «صاحبقلم» که با زایش ذهن و رویش قلمشان، بسترساز مسیر سخت، اما سبز سعادت هستند، تبریک گفت.
سال ۱۳۸۱ به منظور پاسداشت نویسندگان و با پیشنهاد انجمن قلم ایران روز ۱۴ تیر در تقویم رسمی کشور به نام روز قلم ثبت شد؛ قلم معجزه جاویدان پیامبر اسلام (ص) است و نخستین آیاتی که بر ایشان نازل شد به قسم خداوند متعال بر قلم و آنچه مینویسد اشاره دارد.
سوگند خداوند در قرآن به نام قلم، گویاترین شاهد بر شرافت و قداست آن است: «ن وَ الْقَلَمِ وَ ما یَسْطُرُونَ؛ سوگند به قلم و آنچه نویسند.» در جایی که خداوند، صاحب هستی به آفریدهای از آفریدههای خود قسم یاد میکند، بشر در چه جایگاهی میتواند از ارج و منزلت آن سخن براند.
در نخستین ارتباط وحیانی رسول خدا (ص) با مبدأ هستی در غار حرا، سخن از قلم به میان میآید، تا جایی که خداوند خود را این گونه معرفی میکند: «الَّذی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ؛ آنکه با قلم آموخت».
با سیری در زندگی پیامبر (ص) و امامان (ع) میتوان توجه و اهتمام عملی به نوشتن را از متن سیره آنان دریافت. این قدرشناسی به حدی بود که در صدر اسلام، پس از پایان برخی جنگها، پیامبر (ص) دستور میدادند اسیرانی که به ۱۰ نفر از مسلمانان خواندن و نوشتن بیاموزند، آزاد شوند. این عمل در جامعه محروم از تمدن آن دوره، زیباترین و مؤثرترین پیام برای ارج نهادن به جایگاه قلم و علم بوده و هست.
فلسفه وجودی قلم و نگاشتن، برقرای ارتباط میان مکتبها، آموختن تجربهها و تعالی اندیشههاست. تأثیر قلم، ماندگارتر، تأثیرگذارتر و عمیقتر از هر ابزار پیامآور دیگری است. چه بسیار آثار ارباب قلمی که حتی پس از مرگشان، به فرهنگها یا تمدنهای ماندگار تبدیل شده است. کتابهای آسمانی که برای بشر به ارمغان فرستاده شده، همگی ناظر به این ویژگی مهم قلم است.
حضرت امیر مؤمنان علی (ع) میفرماید: «سفیر و فرستاده تو، ترازوی بزرگواری توست و قلم تو، رساترین و گویاترین چیزی است که از سوی تو سخن میگوید.» بر اساس این روایت، قلم، شیواترین و بهترین ابزاری است که در هر برههای از زمان میتواند رسالت خود را انجام دهد. ماندگاری علوم و انتقال آن از نسلی به نسل دیگر، رسیدن پیام مکتبها و تمدنها به انسان آینده و سرانجام تکامل اندیشههای بشر در طول قرونی که اندیشمندان هیچگاه یکدیگر را ندیدهاند، تنها با معجزه قلم امکانپذیر بوده و هست.
بیشتر بخوانید : فروش بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب در طرح فروش پائیزه
قلم، این عنصر تعالیبخش بشریت را باید گرامی داشت و صاحب قلمان به عنوان کسانی که این معجزه الهی را به همراه دارند دارای حق عظیمی در جامعه اسلامی هستند.