۱۵ هکتار از اراضی نظرآباد برای نخستین بار به کشت گیاه دارویی و خوراکی سیاه دانه اختصاص پیدا کرده است.
بدرزاده گفت: علاوه بر مصارف دارویی این گیاه، از کنجاله سیاه دانه با داشتن پروتئین و فیبر خام به عنوان مکمل غذایی برای انسان و دام نیز استفاده میشود.
سیاه دانه یا شونیز یا حبه السودا با نام علمی Nigella Sativa دانه گیاهی آن تند بو که مغز آن سفید است، و دارای خواص درمانی زیادی نیز است.
سیاه دانه طعمی تلخ دارد و به عنوان ادویه در مواد غذایی به خصوص ترشیجات استفاده میشود و این دانه بومی جنوب غربی آسیا است و از آن از قدیم به عنوان ضد انگل، ضد باکتری و مسهل استفاده میکردند.
مصرف سیاه دانه برای زنان شیرده مفید است، زیرا باعث افزایش ترشح شیر میشود. نامهای دیگر سیاه دانه، سیاه تخمه، سرنیچ سیاه، سنوخ سیاه، کمون اسود، شونیز، شونوز و کمون هندی است.
سیاه دانه دارای روغنی بسیار معطر و دارای ویتامین آ. ای. دی (E، A و D) نیز است.
خواص سیاه دانه، شامل اثرات ضد میکروبی، ضد سرطان، ضد حساسیت، ضد ویروس، شیرافزا، ادرارآور، کاهش دهنده اوره خون،محرک سیستم ایمنی بدن، محافظ کبد، مقوی معده، محرک تنفس و اثرات دیگر است.