تفاهم نامه مشترک بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برای اجرای طرح توسعه پایدار منظومه روستایی شهرستان بروجن بررسی شد.
وی افزود: طرح توسعه پایدار منظومه روستایی در شهرستان بروجن به توسعه یکپارچه سکونت گاههای روستایی با تاکید بر روابط و پیوندهای روستایی- شهری تدوین و با نگاه به جنبههای طبیعی- بوم شناختی، کالبدی- فضایی، فرهنگی-اجتماعی، اقتصادی-سیاسی به شناخت ظرفیتها و محدودیتهای توسعه کانونهای سکونتی و فعالیتی درون شبکه پرداخته است.
فرشید ریاحی سامانی خاطرنشان کرد: مطالعات منظومه توسعه پایدار شهرستان بروجن با اطلاعات اخذ شده از دستگاهای اجرایی استان به ویژه جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی وگردشگری و راه وشهرسازی منتج به تعریف طرحهای پیشران، محرک و اثربخش برای توسعه و ارتقاء جوامع محلی در دو بخش اصلی گردشگری وتاسیس دهکده صنعتی (صنایع تبدیلی بخش کشاورزی) شده است.
اجرایی شدن این طرح باعث ایجاد رونق تولید و اشتغالزایی پایدار خواهد شد.
وی گفت: این طرح در دو بخش بلداجی و گندمان شهرستان بروجن اجرا میشود که در حال حاضر در بخش بلداجی در حال اجرا است و برای بهره برداری از طرحهای این بخش بلداجی ۱۶۰ میلیارد ریال مورد نیاز است که همکاری و انسجام همه جانبهی ارگانها و دستگاههای متولی برای به نتیجه رساندن این طرح پایدار، نیاز است.
وی گفت: تا کنون ۶۶ طرح در قالب فعالیتهای گردشگری، صنایع دستی، کشاورزی و مشاغل خانگی از متقاضیان دریافت شد و با هماهنگی بین ادارات بخش و شهرستان بروجن از این تعداد ۴۰ مجوز و یا موافقت نامه اصولی صادر شد و ۶ طرح به مرحله اجرا رسیده است.
۱۷۰۰ میلیون ریال تسهیلات و آورده متقاضیان برای شروع این طرح ها هزینه شده است.
علی شهریار پور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری هم گفت: جمعیت روستایی استان حدود ۳۷ درصد است که ۱۰ درصد از متوسط کشور بالاتر است لذا باید با نگاه ویژهای به روستاهای استان، اعتبارات به این بخش اختصاص یابد.
وی افزود: طرحهای خوبی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در استان اجرا شده است که چهره روستاها تغییر کرده و کیفیت اجرایی این طرحها قابل قبول است.