در پی افزایش تعداد موارد آلودگی به کرونا، دولت بنگلادش قرنطینه سختگیرانهای را برای تعطیلات آخر هفته در سراسر این کشور اجرا کرد و امیدوار است که بتواند ویروس را مهار کند.
در پی افزایش تعداد موارد آلودگی به کرونا، دولت بنگلادش قرنطینه سختگیرانهای را برای تعطیلات آخر هفته در سراسر این کشور اجرا کرد و امیدوار است که بتواند ویروس را مهار کند. اما در خولنا، بیمارستانها و خانوادههای قربانیان در مقابل سرعت انتشار ویروس ناتوان شده اند.
در فاصله کمی از اورژانس بیمارستان، محمد صدیق، در حالی که به کپسولهای خالی اکسیژن تکیه داده بود، با اشک و گریه بستگان خود را صدا میکند تا خبر فوت برادر ۵۰ ساله خود را اعلام کند.
وی به خبرگزاری فرانسه گفت: این کارآفرین ۴۲ ساله هنگامی که سلامتی وی رو به وخامت گذاشت برادرش را به بیمارستان منتقل کرد، اما دیگر تخت و اکسیژن در دسترس نبود.
وی تصریح کرد: او در راهرو بیمارستان در اثر خفگی درگذشت، هیچ وقت برای او اکسیژن نیاوردند.
منطقه خولنا نزدیک به ایالت بنگال غربی هند، با افزایش ناگهانی شیوع همه گیری، ناشی از نوع دلتا مواجه شد. نوع دلتا برای اولین بار در هند کشف شد.
بر اساس آمار رسمی، در روز پنجشنبه، این شهر ۴۶ کشته ناشی از کرونا را ثبت کرده است، در حالی که در موجهای قبلی هرگز با بیش از ده کشته روبرو نشده بود.
در این شهر با ۶۸۰ هزار نفر جمعیت، بسیاری معتقدند که در واقع تلفات بسیار بیشتر است، زیرا گورستانها نمیتوانند از پس هجوم ناگهانی اجساد متوفیان در شهرهای همسایه مانند ساتخیرا برآیند.
بیمارستان دولتی خولنا، یکی از چهار بیمارستان موجود در شهر، ۴۰۰ تخت دارد، اما اکنون تقاضا بسیار بیشتر از ظرفیت آن است.
نیاز محمد، پزشک ارشد دولت در منطقه خولنا، اعلام کرد ما با فشار شدید موارد بستری مواجه هستیم. با این حال وی اطمینان داد مشکلی در تأمین اکسیژن وجود ندارد.
اما عده متعدد دیگری علت مرگ اقوام خود را عدم دریافت اکسیژن توصیف میکنند.
افروز در حیاط بیمارستان در حالی که میگریست گفت: اگر فقط آنها میتوانستند مقداری اکسیژن به برادرم بدهند، او هنوز زنده بود.
از روز پنجشنبه، پلیس و ارتش در حال گشت زنی در خیابانهای این کشور هستند تا مقررات منع تردد را در این کشور ۱۶۸ میلیون نفری اجرا کنند. روزانه صدها نفر به جرم خروج از خانه هایشان دستگیر میشوند.
در خولنا، از ماه گذشته، محدودیتها اعمال شده، زیرا میزان آلودگی افزایش یافته است، اما کارخانههای موجود در این شهر هنوز باز هستند و بسیاری مجبور هستند به محل کار خود بروند.
رفیق الاسلام، دانشجوی بنگلادشی، می گوید به دلیل نبود اتوبوس مجبور شد هفت کیلومتر راه برود تا به کار نیمه وقت خود در کارخانه برسد.
وی گفت: بیشتر مغازهها و وسایل حمل و نقل تعطیل هستند، اما با توجه به وضعیت جدی خولنا، ما چارهای نداریم، باید کار را ادامه دهیم. وضعیت بحرانی است.
به طور رسمی، بنگلادش از ابتدای شیوع بیماری همه گیر کرونا ۹۳۵ هزار مورد ابتلا و ۱۴ هزار و ۹۰۰ مورد مرگ و میر ناشی از کرونا را ثبت کرده است، اما بسیاری از مردم این کشور آمار واقعی را بسیار بیشتر از میزان اعلام شده میدانند.
محمد بدو، کارمند گورستان خولنا، میگوید در طول ۳۲ سال کار این گورستان هرگز اینقدر شلوغ نبوده است: تعداد دفن اجساد بسیار بیشتر از قبل است.
به عقیده مقامات بهداشتی بنگلادش، این موج جدید با امتناع مردم از ماسک زدن و عدم رعایت فاصله اجتماعی تشدید شد.
سوهاس هالدر، سخنگوی بیمارستان اصلی خولنا، گفت: مردم نمیخواهند قرنطینه را بپذیرند، این به تقویت انتقال ویروس کمک میکند.