با روند صعودی تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در آمل و یک هفته پس از رنگ بندی قرمز این شهرستان، محدودیتهای کرونایی از امروز اجرایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، معاون استاندار مازندران و فرماندار ویژه شهرستان آمل از اجرایی شدن تمامی محدودیتهای کرونایی مروبوط به مناطق با رنگ بندی قرمز در این شهرستان از امروز یکشنبه خبر داد.
علیرضا شریعت، این محدودیتها را شامل تعطیلی مشاغل پرخطر ازجمله ممنوعیت فعالیت تالارها، باشگاههای ورزشی، رستورانها، اماکن تجاری و فروشگاههای رفاهی وزنجیرهای وپارکهای جنگلی اعلام کرد و افزود: متاسفانه بیشتر تالارها تهویه هوای مناسبی ندارند و تا عادی شدن شرایط باید تعطیل باشند وهمچنین رستورانها وفست فودها نیز باید به شرط سرویس بیرون برفعالیت کنند.
او با بیان اینکه تردد خودروهای غیربومی حتی به داخل شهرآمل نیز ممنوع شده و توسط پلیس و دوربینهای ثبت تخلف اعمال قانون خواهند شد، تصریح کرد: درعین حال شهروندان آملی که با خودرو قصد سفر به دیگرشهرها را دارند به علت وضعیت قرمز در خارج از آمل نیز مشمول جریمه خواهند شد.
شهرستان آمل در ۱۷ ماه گذشته از همه گیری بیماری کرونا درکشور، یکی از شهرستانهایی بوده که بیشترین میزان قرمز کرونایی را سپری کرده است.
عادیانگای و بیتوجهی گسترده نسبت به مصوبات و محدودیتهای کرونایی در شهرستان آمل پس از فروکش کردن پیک چهارم این بیماری و تجمعهای گروهی، فعالیت برخی مشاغل پرخطر وهمچنین حجم بالای ورودی مسافر از جاده هراز به مناطق ییلاقی شهرستان به دیدگاه شهروندان آملی در افزایشی شدن تعداد مبتلایان به کوید ۱۹ دراین شهرستان تاثیرگذار بوده است.
از سوی دیگر، در سه تا چهارهفته گذشته و به دنبال برداشته شدن محدودیتهای کرونایی برگزاری جشنهای عروسی در تالارهای پذیرایی، حضور انبوه شهروندان و نیز مسافران در پارکهای جنگی، رستورانها وفعال بودن مراکز رفاهی و تفریحی باعث شده تا در سایه همه این بی توجهیها و نبود نظارتهای کافی، کرونا مجددا سایه بر این شهر افکند و باعث دور جدیدی از محدویتهای کرونایی شود.
برنامه برای بستن مغازهها نداریم
فرماندار آمل دربخش دیگری ادامه داد، به علت شرایط بد اقتصادی ناشی از تحریمها کسبه و بازاریان با کسادی فروش مواجه هستند و فعلا برنامهای برای بستن مغازه ها، پاساژها وتعطیلی بازار نداریم.
شریعت افزود: در مکانها و یا واحدهای کسبی که شیوههای بهداشتی رعایت نشود، برخورد و واحد صنفی پلمب خواهد شد.
وی اضافه کرد، ادارات ونهادهای دولتی شهرستان نیز باید با یک سوم نیروهای خود فعالیت کنند و دو سوم دیگر دورکاری کنند.
تجهیز پنجمین بیمارستان آمل برای روند صعودی کروناییها
فرماندار آمل با بیان اینکه بیمارستانهای این شهرستان در پیک چهارم کرونا، تا بیش از ۴۶۰ بیمار بستری را نیز ثبت کرده بودند وبا کاهشی شدن بیماری به ۳۱ نفررسیده بود، گفت: متاسفانه از حدود دو هفته گذشته تاکنون با صعود شدن تعداد مبتلایان به کرونا هم اکنون بیش از ۱۵۹ بیمار کرونایی در چهاربیمارستان این شهرستان بستری وتحت درمان هستند.
شریعت افزود: متاسفانه روند بیماری درشهرستان صعودی شده وبه همین خاطر بیمارستان پنجم آمل نیزآماده سازی شده تا درصورت نیاز به پذیرش بیماران کرونا اختصاص داده شود.
وی ادامه داد، البته هنوز نوع ویروسی که در شهرستان آمل در حال گردش است به صورت قطعی مشخص نیست، اما قابلیت شیوع و انتقال آن نسبت به سویههای قبلی بسیار بیشتر است و این موضوع با توجه با ضعف شدید رعایت پروتکلهای بهداشتی و بافت فرهنگی و اجتماعی شهرستان به صورت جدی باعث نگرانی شده است.
عادی انگاری بلای جان شهروندان آملی
فرماندار آمل بازگشت محدودیتهای کرونایی را ناشی از عادی انگاری همه دانست و افزود: نیابد انتظار داشت که کرونا مدیریت شود در حالی که مردم شرایط عادی رفتار کرده اند و حتی نسبت به کوچکترین پروتکلهای بهداشتی نیز بی توجه بودند.
وی منظور از مردم را تمامی اعضای جامعه از شهروندان تا کسبه و کارکنان دولتی و خصوصی و مسئولان دانست و گفت: محدودیتهای کرونایی و آسیبهای جانی و اقتصادی ناشی از آن نتیجه رفتار عادی انگارانه و بی پروا در برابر ویروس کرونا است.