معاون کشاورزی شرکت کشت و صنعت توسعه نیشکر دهخدا گفت: کمبود آب سبب از بین رفتن بخش قابل توجهی از اراضی نیشکر شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، حکیم ناصری از عملکرد نامناسب سازمان آب و برق خوزستان در رهاسازی و مدیریت آب انتقاد کرد و افزود: ماههای خرداد، تیر و مرداد زمان اوج رشد نیشکر است، اما مسئولان این سازمان با خودداری از رهاسازی آب و به عقیده خود مدیریت مصرف آن، سبب از بین رفتن نیشکرها میشوند.
وی به وقوع تنش آبی در مزارع نیشکر اشاره کرد و افزود: این اتفاق سبب کاهش رشد نیها شده است، بطوریکه تا پایان خرداد ماه ۱۴۰ میلیارد تومان ضرر و زیان بر شرکت تحمیل شد و این روند ادامه دارد.
به گفته ناصری؛ با ادامه تنش آبی در اراضی نیشکر، احتمال دارد بیش از ۵۰ درصد نیروهای انسانی که حدود یک هزار و ۷۰۰ نفر جمعیت را در بر میگیرد، بیکار شوند، ضمن اینکه مشاغل پیمانکاری و غیرمستقیم فعال در شرکت هم با مشکل موجه خواهند شد.
معاون کشاورزی شرکت کشت و صنعت توسعه نیشکر دهخدا میزان سهمیه آب برای اراضی نیشکر ۲۱ مترمکعب عنوان کرد و اظهار داشت: در حال حاضر تنها حدود ۵ مترمکعب آب دریافت میکنیم و همین امر باعث کاهش رشد، ارتفاع و تناژ نیشکر و در نتیجه کاهش تولید میشود.
بیشتر بخوانید: تشنگی ساقههای نیشکر، ۱۰ هزار تُن شکر را آب کرد
این مقام مسئول کاهش و توقف تولید فرآوردههای شکر از جمله؛ ملاس، باگاس، خوراک دام، کمپوست و ...، افزایش هزینههای تولید، اخراج ۵۰ درصد نیروهای انسانی و تعدیل نیرو، و کاهش ۶۰ درصدی استحصال شکر را از تبعات مخرب تامین نشدن آب برشمرد.