خوزستان از بسیاری از استانهایی که جنگلی تلقی میشوند، جنگلیتر است و باید در راستای حفظ و حراست از این ذخایر خدادادی تلاش کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: با توجه به ظرفیتهای استان خوزستان، زیرساختهایی در اختیار داریم تا بتوانیم برنامههایی را در چارچوب اهداف کلان منابع طبیعی اجرایی کنیم.
سید محمدتقی سجادی افزود: وجود بیش از ۹۸۰ هزار هکتار جنگل بلوط در کوههای زاگرس در شمال خوزستان، بیانگر آن است که خوزستان از بسیاری از استانهایی که جنگلی تلقی میشوند، جنگلیتر است و باید در راستای حفظ و حراست از این ذخایر خدادادی تلاش کرد.
وی ادامه داد: وقتی صحبت از بیابان میشود، یک محدوده لمیزرع و بی آب و علف به ذهن میآید، اما در بیابانهای خوزستان گونههای گیاهی بومی به صورت پراکنده وجود دارد که ظرفیتهای بسیار خوبی برای مباحث اقتصادی در بحث تولید و اشتغال هستند و باید از این ظرفیتها به خوبی استفاده کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان خاطر نشان کرد: کاشت ۲۵ هزار هکتار نهال در عرصههای ریزگرد و سایر اقدامات حفاظتی در طول این سالها، از جمله اقدامات انجامشده برای حفظ خاک در عرصههای ریزگرد خوزستان بوده است.
سجادی گفت: خوشبختانه حساسیت مردم به منابع طبیعی زیاد شده است. افرادی در کشور هستند که بدون هیچ چشمداشتی، پیگیر مسائل زیست محیطی هستند. آحاد جامعه نسبت به اتفاقات پیرامونی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی بدون هیچ چشمداشتی واکنش نشان میدهند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان افزود: در برخی از روزها در عرصههای جنگلی، مراتع و پارکها و جنگلهای دستکاشت، بعضا تا هشت مورد حریق گزارش میشود. با این وجود، امسال آمار حریقها از نظر سطح و موارد حریق در مقایسه با سال گذشته کمتر است و با شرایط مطلوبتری مواجه هستیم.
وی با اشاره به اقدامات انجامشده برای کاهش وقوع حریق در جنگلها و مراتع خوزستان گفت: بیش از ۶۰ نقطه در استان خوزستان به عنوان کانونهای حریق با پتانسیل بالا در مناطق شمالی، شمال شرقی و شرق استان شناسایی شده است.
سجادی گفت: از ابتدای امسال تا پایان خردادماه، ۳۵ مورد حریق در سطح ۲۴۰ هکتار از اراضی منابع طبیعی رخ داده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد از حریقها در خوزستان عوامل انسانی دارند، افزود : تعداد زیادی از عوامل که در حریقهای خوزستان نقش داشتهاند، شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدهاند.
بیشتر بخوانید :پرچم آتش به دست آتش نشانان پایین آمد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت : از نظر حقوقی چیزی تحت عنوان زمینخواری یا کوهخواری در حوزه منابع طبیعی نداریم و از نظر ادبیات حقوقی هر جایی که از اراضی ملی به صورت شخصی بهرهبرداری شود، میگوییم که تصرف شده است.