مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به فعالیتهای کمپ شهید زیادیان گفت: اگر سایر کمپها و اردوگاهها با این شیوه اداره شوند؛ در ده سال آینده معتادی در کشور نخواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه ظرفیت این کمپ درسالهای آینده به ۵ هزار نفر خواهد رسید، گفت: در هر مرحله هزار نفر در این اردوگاه درمان میشوند که سعی کردیم با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی، متخصصان امر و پزشکانی که در حوزه اعتیاد کار کرده اند؛ مجموعهای را ایجاد کنیم که پایداری ترک اعتیاد ما را تایید کند و در حقیقت ما یک گام شش مرحلهای را در این اردوگاه اجرا میکنیم.
مشاور فرماندهی کل سپاه پاسداران گفت: مرحله اول سمزدایی اولیه، گام دوم مرحله سمزدایی تخصصی و پس از آن مرحله روانشناسی و روانکاوی این افراد است در مرحله سوم مسائل روحی و روانی این افراد بررسی و درمان میشود، مرحله چهارم حرفه آموزی است تا این افراد با کسب مهارت، بعد از دوران درمان وارد بازار کار شوند، در مرحله پنجم اشتغال و مرحله ششم جامعه پذیری این افراد است.
سردار یزدی با تأکید بر اینکه سعی کردیم برای ترک اعتیاد یک الگو ایجاد کنیم، گفت: بسیاری از دوستان ما در بهزیستی، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تهران اذعان داشتند که این مرکز میتواند الگوی جدیدی را در کشور و در سطح بین المللی ارائه کند.
وی در ادامه اظهارداشت: تاکنون حدود هزار و هشتصد نفر از جوانان و کسانی را که در خیابانها آواره بودند به این اردوگاه آوردیم و مواد مخدر را ترک کردند، حرفه آموختند و کسانی که از پیش شغلی نداشتند ما برای آنها شغل ایجاد کردیم و سعی کردیم این افراد را در محلهای خودشان با مردم آشتی بدهیم. تاکنون حدود ۶۰ درصد از افرادی که در این مرکز ترک کردند دیگر به سمت مواد مخدر بازنگشتند. همسران و خانوادههای بسیاری از این افراد حاضر به پذیرش آنها نبودند، اما در نهایت این افراد به آغوش خانوادههای خود بازگشتند.
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران گفت افزود: ما امروز میتوانیم بگوییم یک الگو برای ترک اعتیاد در کشور ارائه کردیم، البته سختیهایی داشت، اما بسیج و سپاه ورود به کارهای دشوار است.
وی بیان کرد: قرار است ظرفیت اردوگاه زیادیان به پنج هزار نفر برسد، امروز هزار و پانصد نفر ظرفیت داریم که ظرفیت هزار نفری این طرح در همین ماه افتتاح میشود. یک مجموعه دیگر هم برای بانوان معتاد متجاهر به نام "مجموعه طراوت زندگی" با ظرفیت ۲۰۰ نفر در دست اقدام است که پایان تیرماه افتتاح خواهد شد.
یزدی اضافه کرد: قرار نیست ما مأموریت سایر دستگاهها را انجام دهیم ما میخواهیم یک الگو ارائه دهیم و بگوییم به این شیوه میتوانیم افراد معتاد را درمان کنیم اگر بتوانیم این الگو را تثبیت کنیم تا سایر کمپها و اردوگاهها به این شیوه اداره شوند میتوانیم بگوییم در بازه زمان ۱۰ ساله دیگر معتادی در کشور نداشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه ما میتوانیم نیاز یک چهارم معتادان متجاهر را پاسخ دهیم، گفت: ما قصد داریم امسال در کل کشور دوازده اردوگاه ترک اعتیاد ایجاد کنیم که پنج اردوگاه افتتاح شده است و در ادامه ۱۲ استان کشور را که معتادان متجاهر قابل توجهی دارند انتخاب کردیم و دنبال ایجاد اردوگاههایی در این استانها هستیم.
سردار یزدی در پاسخ به این پرسش که آیا این اردوگاه برای معتادان متجاهر است یا سایر معتادان هم میتوانند در این اردوگاه حضور داشته باشند؟ گفت: در قدم اول هدف ما جمعآوری معتادان متجاهری است که در سطح شهر ایجاد مزاحمت میکنند و چهره شهر را نازیبا میکنند، اما در این دوره افرادی را به صورت خاص هم پذیرفتیم البته ما تعدادی اردوگاه در شهرستانهای تهران نیز ایجاد خواهیم کرد که این اردوگاهها برای کسانی است که به صورت خود معرف یا توسط خانوادههایشان به این اردوگاهها معرفی خواهند شد.