سخنگوی وزارت دفاع آمریکا پنتاگون، خروج نیروهای آمریکایی تا پایان ماه اوت از افغانستان را تایید کرد.
وی افزود: عقب نشینی امن و منظم نیروها ما را قادر میسازد تا حضور دیپلماتیک جاری در افغانستان را حفظ کنیم، از مردم و دولت افغانستان حمایت کنیم و از تبدیل دوباره افغانستان به مکانی امن برای تروریسم که کشور ما را تهدید کند، جلوگیری کنیم. سخنگوی پنتاگون در ادامه گفت: به عنوان بخشی از فرآیند عقب نشینی، وزیر دفاع امروز طرحی را تصویب کرد تا اختیارات فرماندهی درباره ماموریت ما در افغانستان از ژنرال اسکات میلر به ژنرال فرانک مک کنزی منتقل شود. ما انتظار داریم که این انتقال اختیارات در ماه جاری عملیاتی شود.
کربی گفت: ژنرال میلر در هفتههای آتی در صحنه باقی خواهد ماند تا انتقال کامل این مسئولیتها و وظایف را به ژنرال مک کنزی انجام دهد. مهمتر از همه ژنرال مک کنزی تمامی اختیارات کنونی را به عنوان فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان حفظ خواهد کرد. او همچنان از اختیارات خود در اجرای هرگونه عملیات ضد تروریسم ضروری به تهدیداتی که ممکن است از افغانستان ضد آمریکا ناشی شود، استفاده خواهد کرد. او هدایت تلاشهای آمریکا را برای تقویت گزینههای موجود و حمایتهای لجستیکی، مالی و فنی از نیروهای افغان به محض اینکه عقب نشینی کامل شود، برعهده خواهد داشت.
خروج از پایگاه بگرام،منعکس کننده حضور کم نیروهای آمریکایی در افغانستان است
کربی گفت: به عنوان بخشی از این تلاشها، وزیر دفاع شرح وظایف نیروهای آمریکایی در رابطه با افغانستان را به دریادار پیتر وسلی ارائه داد. دریادار وسلی در کابل مستقر خواهد بود و ژنرال ارشد کرتیس بازارد از وی حمایت خواهد کرد. او هدایت دفتر مدیریت همکاریهای امنیتی و دفاعی را در افغانستان برعهده خواهد داشت. مقر این دفتر در قطر خواهد بود و حمایت از نیروهای امنیت ملی افغانستان را انجام خواهد داد.
سخنگوی پنتاگون گفت: این تغییر در ساختار فرماندهی و تحویل پایگاه بگرام به نیروهای امنیت ملی افغانستان به منزله یک نقطه عطف کلیدی در فرآیند عقب نشینی ما از این کشور است. این منعکس کننده حضور کم نیروهای آمریکایی در افغانستان است. این حضور بر روی چهار موضوع در آینده تمرکز خواهد داشت. اول حفاظت از حضور دیپلماتیک در این کشور است دوم، حمایت از امنیت فرودگاه بین المللی حامد کرزای، سوم ادامه حمایت و مشاوره به نیروهای امنیت ملی افغانستان و چهارم حمایت از تلاشهای ما ضد تروریسم است.
نیروهای نظامی آمریکا پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، به افغانستان تحت سلطه طالبان حمله کردند تا "این کشور بار دیگر محلی نباشد که از آن حمله علیه آمریکا طراحی میشود". آخرین مهلت خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، بیستمین سالگرد حملات تروریستی به برجهای دوقلو در نیویورک، ۱۱ سپتامبر اعلام شده است. پس از این حملات، آمریکا و همپیمانان این کشور به افغانستان لشکرکشی کرد و دولت طالبان را که به القاعده پناه داده بود سرنگون کردند. اما این به معنای پیروزی بر طالبان نبود.