خبرگزاری آسوشیتدپرس
تنگاتنگی مناسبات آلمان و انگلیس در پسابرگزیت
آلمان در حوزه اقتصادی، تامین انرژی و بخش فرهنگی، خواستار همکاریهای بسیار تنگاتنگ با انگلیس است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از صدراعظم آلمان، از فصل جدید مناسبات بسیار تنگاتنگ میان آلمان و انگلیس در دوران پسابرگزیت، خبر داد. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، ساعتی پیش با شرکت در یک کنفرانس خبری مشترک با حضور بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در لندن گفت: این نخستین دیدار رسمی دوجانبه، بعد از پشت سرگذاشتن آخرین موج عالم گیری کروناست. خوشحالم که اولین سفرم به انگلیس بوده است. بعد از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا فرصت خوبی به وجود آمده است تا مناسبات میان آلمان و انگلیس، وارد فصل جدیدی شود و کاملا در چارچوب عملیاتی انجام شود. ما میتوانیم (همچنان) ارتباطات بسیار تنگاتنگی با هم داشته باشیم و در مورد تشکیل کمیسیون مشورتی دو دولت آلمان و انگلیس و شرایط و چارچوبهای آن به توافق رسیده ایم. آلمان، این تجربه را دارد که کاری کند تا همکاری واقعی در تمامی گسترههای حاکم بر مناسبات دو کشور به وجود آید، و ما به همراه انگلیس، خواهان یک چنین مناسباتی هستیم.
صدراعظم آلمان ادامه داد: نخست وزیر انگلیس پیشنهاد داده است که یک بار دیگر، مقررات قراردادی عمیقی در این ارتباط داشته باشیم که ما از طرف آلمان به شدت از یک چنین آمادگی برخورداریم تا قراردادی دوستانه و همکاری مشترک با هم داشته باشیم و روی آن کار کنیم و در خصوص گستردگی کل مناسبات خود (با انگلیس) نیز مایلیم که چنین اتفاقی بیفتد. روابط میان دو کشور، مربوط به سدهها پیش است و ما از انواع تجاربی که در این ارتباط به وجود آمده است، آگاه هستیم. مایلم که به ویژه در حوزه اقتصادی، تامین انرژی و طبعا در بخش فرهنگی، همکاریهای بسیار تنگاتنگی با هم داشته باشیم. روابط فرهنگی نباید به سردی بگرایند.
آلمان خواستار گستردگی کل مناسبات خود با انگلیس است
آنگلا مرکل گفت: مبتنی بر ارزشهای مشترک، مسائل بین المللی بسیار زیادی وجود دارند که آلمان به همراه انگلیس میتوانند در این موارد با هم همکاری کنند. یکی از آنها بیست و ششمین «کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل» است، که قرار است یکم تا دوازدهم نوامبر امسال برابر با دهم تا بیست و یکم آبان سال ۱۴۰۰ در شهر گلاسگو انگلیس برگزار شود. ما از برگزاری این کنفرانس تغییرات اقلیمی در انگلیس حمایت میکنیم و هم اکنون نیز دو کشور همکاریهای بسیار فوق العاده و برجستهای با یکدیگر دارند. ما در اجلاس سران گروه هفت گفتگوهای جدی، خوب و بسیار محرمانهای در خصوص چالشهای بزرگ با هم داشتیم که حتما باید بر آنها فایق آییم و اینکه ما بتوانیم از ارزشها، دموکراسیهای آزاد؛ آن هم در دوران دیجیتالی سازی و همین طور حملات سایبری حمایت کنیم، در ارتباط با رفتارمان با روسیه و چین و حل و فصل مناقشات بین المللی هر چه همکاری بهتری با هم داشته باشیم، به همان نسبت، سریعتر نیز به موفقیت دست پیدا میکنیم.
صدراعظم آلمان افزود: طبعا همه ما اینک همچنان درگیر عالم گیری کرونا هستیم و در این مورد که چطور میتوانیم نتایج موفقیت آمیز و ارزشمندی در موضوع واکسیناسیون داشته باشیم، با هم گفتگو کردیم و من در اینجا اجازه میخواهم بگویم همه ما داریم در زمینه غلبه بر این عالم گیری کار میکنیم. بوریس جانسون درست گفت که ما باید از پیشرفتهای حاصله «بیو ان تک» (آلمان) و آکسفورد-آسترازنکا) (انگلیس و سوئد) در دو کشورمان، ممنون باشیم و اینک آنها باید به کل جهان کمک کنند تا بتوانیم این عالم گیری را شکست دهیم و در این زمینه ما همکاریهای بسیار تنگاتنگی داریم.
پس از سالها کشمکش، انگلیس و اتحادیه اروپا سرانجام روز ۲۴ دسامبر سال ۲۰۲۰ (۴ دی) به توافقی تاریخی در زمینه مقررات حاکم بر روابط بین خود پس از خروج انگلیس از این اتحادیه، موسوم به برگزیت، دست یافتند، انگلیس پس از ۴۷ سال عضویت، ۱۲ دیماه ۱۳۹۹ به طور رسمی از اتحادیه اروپا خارج شد.