مبارزه با آفت سن غلات در مزارع استان چهارمحال و بختیاری به ۱۸ هزار هکتار رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز چهارمحال و بختیاری، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: مبارزه با آفت سن غلات در مزارع استان به ۱۸ هزار هکتار رسید.
فرشیدشبانی افزود:بیشتر مزارع گندم آبی در شهرستانهای شهرکرد، بروجن و لردگان درگیر آفت سن گندم هستند.
شبانی سمپاشی به منظور کنترل و مبارزه با گسترش آفت زنگ زرد گندم در سال ۹۹ در استان را ۷۵ هکتاراعلام کردو گفت: امسال با تغییر الگوی کشت و پایشهای مستمر کارشناسان حفظ نباتات در مزارع گندم در سطح ۵ هکتار مبارزه صورت گرفت
وی به درگیری مزارع شهرستانهای کوهرنگ و خانمیرزا به آفت ملخ شاخک بلند اشاره کرد و گفت: در سال زراعی جاری در ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی مبارزه با آفت ملخ صورت گرفت.
شبانی افزود: با توجه به اقلیم هوایی استان و جلوگیری از ورود آفت ها، چهارمحال و بختیاری ظرفیت قطب تولید نهال دانه دار در کشور را دارد.
وی افزود:پارسال درسطح ۳۱ هزارهکتار مبارزه تلفیقی، غیر شیمیایی و بیولوژیک در قالب پس آگاهی انجام شد که این سطح در سال جاری به ۳۵ هزار هکتار میرسد.
شبانی به تعریف سه پروژه ملی از سوی سازمان حفظ نباتات کشور در استان اشاره کرد و گفت: مدیریت تلفیقی سرشاخه خوار هلو، خوشه خوار انگور در فرخ شهر و کرم سیب در شهرستان بروجن سه پروژه پیش آگاهی با اعتبار ملی در سطح استان چهارمحال و بختیاری است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰ درصد محصولات تولیدی استان چهارمحال و بختیاری در بخش کشاورزی سالم و ارگانیک است، گفت: سرانه مصرف سم در جهان ۱.۲ تا ۱.۴ کیلوگرم در هر هکتارو سرانه مصرف در کشور ۸۵۰ گرم است سرانه مصرف سم در استان در سه سال گذشته ۲۵۰ گرم بوده است که در حال حاضر به ۱۸۰ گرم در هکتار رسیده است.
شبانی به فعالیت ۱۱۰ واحد عرضه سم در استان اشاره کرد و گفت: براساس ظرفیتهای منطقهای هر شهرستان، تعداد ۱۱۰ فروشگاه عرضه سموم در استان فعالیت میکنند.