وزارت بهداشت و درمان، آمادگی کامل را برای رفع مشکلات بهداشت و درمان سیستان و بلوچستان در مقابله با کرونا دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز سیستان و بلوچستان ، معاون کل وزارت بهداشت و درمان با تاکید بر این مطلب در جلسه ستاد استانی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا که در زاهدان برگزار شد، گفت: با وجود این که سیستان و بلوچستان درگیر موج کرونای جهش یافته شده، اما هنوز هم میزان ابتلای آن یک سوم و میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در این استان یک چهارم استان های دیگر است.
حریرچی افزود: از لحاظ ابتلای تعداد کارکنان بهداشت و درمان به کرونا هم، سیستان و بلوچستان، کمترین آمار را تاکنون داشته است.
وی به بازدید امروز خود از بیمارستان های زاهدان و نیروی انسانی، امکانات و خدمات ارائه شده برای مقابله با بیماری کرونا اشاره و شرایط را مطلوب ارزیابی کرد.
حریرچی تاکید کرد: برای مقاله هر چه سریعتر با موج کرونای جهش یافته در استان و جلوگیری از سرایت آن به دیگر نقاط کشور نیازمند وحدت کلمه و رویکرد یکسان هستیم و در مورد تحلیل علت ها محتاط باشیم چراکه بر اساس تحلیل ها تصمیم گیری می شود و در شرایط فعلی نیازمند تصمیم صحیح و درست هستیم.
وی همچنین با تشکر از اطلاع رسانی صدا و سیما در خصوص مراقبت های بهداشتی افزود: باید اطلاع رسانی ها را با هدف همکاری هر چه بیشتر تک تک افراد جامعه افزایش دهیم که در این راستا نیازمند همکاری افراد صاحب نفوذ، علماء شیعه و سنی و مسئولان فرهنگی هستیم.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: باید خدمات سرپایی خود را افزایش دهیم و امکانات را برای بیمارانی که در منزل شرایط بهتری برای درمان دارند فراهم کنیم چرا که در حال حاضر شرایط خوبی به لحاظ داروهای مورد نیاز داریم.
وی با اشاره به فعالیت مراکز 16 ساعته تست کرونا در استان گفت: افزایش تست کرونا به سه هزار مورد در روز در این هفته و افزایش آن به چهار هزار مورد تا هفته آینده از اقداماتی است که انجام شده و خواهد شد.
معاون وزارت بهداشت و درمان افزود: همچنان پیشگیری از هر اقدام دیگری موثرتر است و از مردم می خواهیم حتما از ماسک استفاده و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.
شهریاری، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم در این جلسه از خدمات وزارت بهداشت و درمان و اختصاص تجهیزات پزشکی به سیستان و بلوچستان تشکر کرد و گفت: برای پیگیری مشکلات مربوط به موج اخیر کرونا در استان، بنا به درخواست ما از وزارت بهداشت و درمان چندین گروه به استان آمده اند.
وی با بیان این که برخی مشکلات جزئی را هم می توان با همکاری ها حل و فصل کرد، افزود: پلیس فتا هم باید با برخی بی اخلاقی ها و فضاسازی ها و انتشار برخی اخبار کذب و بزرگنمایی ها در خصوص بیماری کرونا در استان برخورد کند.
شهریاری همچنین از وزارت امور خارجه خواست جلوی تردد های مرزی را بگیرد و ادارات سیستان و بلوچستان هم یک هفته دیگر تعطیل شود.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه، از وزارت بهداشت و درمان خواست طرح های درمانی در حال اجرای این استان هر چه سریعتر تکمیل و نیروی انسانی مورد نیاز هم تامین شود.
موهبتی ، افزود: 10 شهرستان سیستان و بلوچستان با جمعیت 70 تا 100 هزار نفر در حال حاضر، بدون بیمارستان است و شهروندانش مجبورند برای دسترسی به خدمات بیمارستانی مسافتی بین 90 تا بیش از 100 کیلومتر را طی کنند.
وی گفت: سیستان و بلوچستان در خط مقدم مبارزه با بیماریهای مسری کشورهای همسایه از جمله التور، مالاریا و فلج اطفال و اخیرا هم برخی بیماری های نوظهور است که لازم است مسولان امر توجه بیشتری به استان داشته باشند و قولهایی را که در سفر به استان می دهند، فراموش نکنند.