تفاهم نامه همکاری میان ستاد مبارزه با موادمخدر و دانشگاه شاهد با حضور دکتر کامیار ثقفی رییس این دانشگاه و دکتر امیرحسین یاوری معاون کاهش تقاضا و مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر منعقد شد.
وی افزود: در حوزه درمان اعتیاد تلاش خواهیم کرد که حمایت بیشتری از دانشگاهها داشته باشیم.
معاون کاهش تقاضا و مشارکتهای مردمی ستاد با بیان اینکه تنها به چاپ کتاب و حمایت پایاننامه ها اکتفا نشود، بر انجام کارهای عملیاتی تاکید کرد و گفت: در سراسر کشور، استانداران موظف به همکاری با شما هستند.
وی پیشنهاد داد: راه اندازی دوره دکتری طب سنتی در حوزه اعتیاد و امکان حمایت از شما در دانشگاه، وجود دارد.
در ادامه؛ دکتر کامیار ثقفی رییس دانشگاه شاهد گفت: انقلاب اسلامی با یک هدف آرمانی و نوین در سطح جهان که استقرار یک فرهنگ نوین است، شکل گرفته است.
وی افزود: در کنار پیشرفتهایی که در این سالها در بسیاری از حوزهها شاهد هستیم، با آسیبهای عمدهای از جمله اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی و ... مواجهه بودهایم؛ آسیبهایی که جامعه ما را آلوده کرده اند.
رییس دانشگاه شاهد بیان داشت: به همین منظور، تفاهمنامهای با دانشگاه شاهد شکل گرفت و پژوهشکدهای تحت عنوان مطالعات آسیبهای اجتماعی در این زمینه راه اندازی شد که یکی از محوریترین مسائل آن، اعتیاد است.
ثقفی در ادامه؛ نگاه دانش محوری در ستاد مبارزه با مواد مخدر را بسیار مهم خواند و گفت: در حوزههای اجتماعی و انسانی، این توانایی را داریم که ورود کنیم.
وی گفت: دانشگاه شاهد خود را مکلف میداند که عرصههایی که مورد تاکید نظام است، در اولویت قرار دهد و نگاهش توجه به شاخصهای دانشگاهی صرف نیست.
ثقفی اظهار داشت: ظرفیت استفاده از فناوریهای نوین در دانشگاه شاهد وجود دارد و امیدواریم که با همکاری یکدیگر، خدمت شایانی را به جامعه در امر کاهش آسیبهای اجتماعی ارائه کنیم.
همچنین دکتر رضا تویسرکان منش، مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با موادمخدر در این مراسم گفت: علی رغم سالها تلاش در حوزه مبارزه با موادمخدر، همچنان ابتلاء به مصرف مواد، یکی از چالشهای اساسی در جهان و ایران است که هم به رشد اقتصادی آسیب میزند و هم پیامدهای اجتماعی و نابسامانیهای بسیاری را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه اعتیاد یکی از ابزارهای جنگ نرم و نفوذ بیگانگان محسوب میشود، گفت: اعتیاد یک پدیده پیچیده زیستی، روانی و اجتماعی است و به دلیل پیچیدگی آن، استفاده از یک دارو یا یک روش درمان منحصر بفرد پاسخگوی درمان سوء مصرف مواد مخدر در فرد نیست.
تویسرکان منش گفت: ستاد به عنوان مرجع عالی سیاست گذاری در درمان، کاهش آسیب، بازتوانی و اختلال مصرف مواد؛ به دنبال توسعه و تنوع بخشیدن به روشهای درمانی و دارویی مبتنی بر شواهد و اثربخش، در کشور، به عنوان راهبرد کلیدی میباشد تا همه مددجویان از درمان مناسب با شرایط جسمی و روحی خود عادلانه برخوردار شوند.
حمایت از اجرای پایان نامه تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) مرتبط با موضوع مواد مخدر و روان گردان، همکاری و حمایت ستاد در اجرای پروژههای پژوهشی و مطالعاتی، حمایت از برگزاری نشستها و همایشهای تخصصی، برگزاری جلسات هیات اندیشه ورز و کرسیهای آزاد اندیشی، همکاری جهت ارتقاء و بروز رسانی شیوه نامههای های درمان و بازتوانی متناسب با نیازهای کشور به تفکیک نوع ماده مصرفی، برگزاری کرسیهای ترویجی و نظریه پردازی و کارگاههای تخصصی و دانش افزایی توسط دانشگاه شاهد و همکاری دانشگاه شاهد در زمینه تقویت پایگاه علمی و اطلاعاتی کتابخانه دیجیتال دفتر تحقیقات و آموزش دبیرخانه ستاد از جمله مفاد این تفاهم نامه است که به مدت دو سال اجرایی خواهد شد.