زالی :
افزایش تعداد مراجعان سرپایی و بیماران بستری کرونایی در تهران
فرمانده ستاد فرماندهی عملیات مقابله با کرونای کلانشهر تهران از افزایش شمار مراجعان سرپایی و بستری مبتلا به کرونا خبر داد.
دکتر علیرضا زالی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: مراجعین سرپایی در تهران در ۲۴ ساعت گذشته از ۱۰ هزار نفر گذشت و به ۱۰ هزار و ۹۵۰ نفر رسید.
وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته هزار و ۱۲۵ بیمار مبتلا به کرونا بستری شده اند که از این تعداد ۲۸۶ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری شده اند.
فرمانده ستاد فرماندهی عملیات مقابله با کرونای کلانشهر تهران گفت: هم اکنون ۴ هزار و ۶۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای تهران بستری هستند که هزار و ۴۳۱ نفرشان در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
دکتر زالی اضافه کرد: هر چند در ۲۴ ساعت گذشته ۶۵۰ بیمار مبتلا به کرونا در تهران از بیمارستانها ترخیص شده اند، اما در ۱۰۵ بیمارستان استان تهران ۳۸ بیمار کرونا در ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست داده اند.
واکسیناسیون 77 درصد افراد بالای 70 سال در تهران
فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونای کلانشهر تهران از واکسیناسیون 77 درصد افراد بالای 70 سال در استان تهران خبر داد.
دکتر علیرضا زالی گفت: میانگین کشوری واکسیناسیون 70 درصد است که تهران از این میانگین پیشی گرفته است هرچند باید شمار زیاد ساکنان تهران را نیز در نظر گرفت.
دکتر زالی اضافه کرد: تاکنون یک میلیون و 180 هزار دز واکسن تزریق که 392 هزار دز دوم تلقیح شده است.
وی گفت: بیشترین میزان تزریق واکسن از نوع سینوفارم است که 490 هزار دز بوده است و برنامه ریزی برای تامین دز دوم این نوع واکسن و مدیریت تامین آن صورت گرفته است.
زالی افزود: واکسن آسترازنکا در رتبه دوم استفاده در استان تهران است که این واکسن با توجه به فاصله دز اول و دوم زمان لازم برای تامین آن وجود دارد.
وی گفت: دیگر انواع واکسن در مراحل بعدی استفاده قرار دارند.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونای کلانشهر تهران افزود: از آن جا که اولویت با تزریق دز دوم واکسن برای افراد بالای 70 سال است سیستم نوبت دهی و ارسال پیامک تقویت شده و سقف آن از 24 ساعت به یک هفته افزایش یافته است.
وی با تاکید بر این که واکسن به میزان موردنیاز در تهران وجود دارد گفت: هر چند شلوغ ترین زمان مراجعه برای تزریق واکسن ساعت 6 تا 8 صبح است اما از ساعت 10 به بعد با وجود واکسن در مراکز تجمیع مراجعه کنندگان کمتری برای استفاده وجود دارند.
زالی افزود: اولویت در کنار تزریق دز دوم به افراد بالای 70 سال، تزریق اول برای 120 هزار شهروند جامانده بالای 70 سال در استان تهران نیز در نظر گرفته شده است و به منظور پیشگیری از ازدحام در مراکز تجمیع واکسیناسیون با توجه به افزایش و سرعت سیستم ارسال پیامک سالمندان پس از دریافت پیامک نوبت دهی که شامل ساعت و محل واکسیناسیون می شود به مراکز مراجعه کنند.
زالی با بیان این که 80 مرکز تجمیع واکسن در تهران وجود دارد گفت: بزرگترین مرکز واکسن در باغ موزه دفاع مقدس افتتاح شده است و به زودی مرکز دیگری در مصلی تهران نیز افتتاح می شود.
وی اضافه کرد: به منظور کاهش ازدحام در مراکز واکسیناسیون خودرویی تعداد لاین ها از سه به پنج در پارک پرندگان افزایش یافته است و در مراکز نیز خطوط تزریق واکسن اضافه می شود تا شهروندان زمان کمتری در این مراکز منتظر بمانند.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونای کلانشهر تهران گفت: هر مرکز تجمیع می تواند در صورت تامین زیرساخت های لازم روزانه تا هزار واکسن تزریق کند و در تهران ظرفیت تزریق 60 تا 80 هزار دز واکسن در روز را داریم اما بیشترین رکورد تزریق در 48 ساعت گذشته با 36 هزار تزریق بوده است که به سبب نبود متقاضی برای واکسن این آمار اضافه نشده است .
وی یادآور شد : به منظور افزایش ظرفیت واکسن اعتباراتی برای زیرساخت هایی همچون سرنگ، پد الکلی و دیگر ملزومات و تجهیزات وجود دارد که باید دولت و مجلس به منظور تامین اعتبارات این زیرساخت ها با وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی همکاری کنند. به عنوان مثال هر یک از سه دانشگاه علوم پزشکی استان تهران 12 تا 13 میلیارد تومان برای آزمایش های پی سی آر از منابع خود هزینه کرده اند که تاکنون این منابع تامین نشده است.
دکتر زالی با اشاره به این که افرادی که در مراکز تجمیع واکسیناسیون به مردم خدمات ارائه می دهند در شرایط دشوار به سر می برند افزود: تاکنون یک ریال پاداش به آنان اختصاص نیافته است و باید دولت و مجلس در این زمینه به آنها که در خط مقدم نبرد با کرونا قرار دارند توجه کنند.
وی با بیان این که امروز در مراجعات حضوری با مشکلات دست اندرکاران مراکز تجمیع از نزدیک برخورد داشتیم گفت: برخی از آنان شرایط استخدام یا قرارداد مناسبی ندارند و از امنیت شغلی کافی برخوردار نیستند در شرایطی که آنان به عنوان فعالان خط مقدم کرونا نباید دغدغه ای داشته باشند.
زالی در زمینه میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی در تهران تاکید کرد: رعایت شیوه نامه های بهداشتی از فاصله گذاری اجتماعی متفاوت است.
وی افزود: در هفته گذشته میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی در تهران 76/7 درصد بود که در مقایسه با هفته قبل که این شاخص 78 درصد بود کاهش نسبی دارد اما باید اذعان کرد که رعایت شیوه نامه های بهداشتی کمتر از 90 درصد تاثیر چندانی در کاهش ابتلا به کرونا ندارد .
دکتر زالی در مورد فاصله گذاری های اجتماعی نیز گفت: متاسفانه این شاخص در تهران بسیار مخدوش است به ویژه در وسایل حمل و نقل عمومی همچون اتوبوس و مترو .
وی گفت: 800 تا 900 هزار تردد به وسیله وسایل نقلیه عمومی در تهران صورت می گیرد و ازدحام در برخی از مسیر ها همچون خط یک و دو مترو بیشتر از سایر بخش هاست.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونای کلانشهر تهران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که واکسن کووبرکت و واکسن پاستور دیروز مجوز اضطراری مصرف دریافت کرده اند، گفت: این واکسن ها امکان استفاده عمومی دارند و هر زمان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در نظر داشته باشد، استفاده می شود اما اکنون به سبب تزریق نوبت دوم واکسن افراد بالای 70 سال، از آن جا که نوبت اول این افراد از واکسن های وارداتی بوده است نوبت دوم نیز از همان واکسنی که اول دریافت کرده اند استفاده خواهد شد و واکسن ایرانی برای دیگر گروه های سنی و از نوبت اول استفاده خواهد شد.
زالی گفت : 80 هزار پزشک و دیگر فعالان بخش های خدمات سلامت در تهران تاکنون واکسن کرونا دریافت کرده اند .
وی افزود : ۷۳هزار فعال دیگر در بخش های خدمات سلامت همچون شاغلان در آزمایشگاه ها و رادیولوژی ها همچنین پزشکان در مطب و دیگر فعالان نیز با درخواست سهمیه از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی واکسن مقابله با کرونا دریافت خواهند کرد .
دکتر زالی گفت : درصد زیادی از داروسازان و شاغلان داروخانه ها و دانشجویان پزشکی به ویژه در بخشهای بالینی واکسن کرونا دریافت کرده اند و به زودی واکسیناسیون این گروه تا هفته آینده به پایان خواهد رسید