برداشت طالبی از سطح ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی زیر کشت این محصول در شهرستان ساوه آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز اراک، طالبی ساوه به خاطر کیفیت بالا و طعم شیرینش در همه جای کشور شناخته شده است و صیفی کاران این شهرستان سالانه 60 هزار تن از این محصول را تولید به مناطق مختلف کشور ارسال می کنند.
معاون فنی جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به اینکه برداشت طالبی از سطح از جالیزهای این شهرستان آغاز شده از افزایش ۱۰ درصدی برداشت طالبی از در این شهرستان خبر داد.
خلیلی افزود: کیفیت مطلوب طالبیهای ساوه و رشد قیمتی این محصول خوش عطر و بو موجب شده تا امسال سطح زیر کشت طالبی در شهرستان ساوه، ۱۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا کند.
او با اشاره به اینکه ۲ هزارو ۷۰۰ هکتار از اراضی شهرستان ساوه زیر کشت طالبی رفته اضافه کرد: با توجه به شرایط اقلیمی بخش مرکزی ساوه، از هر هکتار ۲۲ تن طالبی توسط کشاورزان برداشت خواهد شد.
خانم ناصرکارشناس جهاد کشاورزی شهرستان ساوه هم با اشاره به ضرورت صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی بر روشهای کم آبر کشت تاکید کرد.
ناصر افزود: استفاده از روشهای آبیاری زیرپلاستیکی، نوارتیپ و نشاکاری در ۹۰ درصد از مزارع صیفی شهرستان ساوه، علاوه برمبارزه با علفهای هرز، موجب صرفه جویی و کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب میشود.
رتبه نخست تولید طالبی در سطح استان مرکزی به ساوه اختصاص دارد و طعم و عطر مطلوب و ماندگاری بالا سبب شده عمده طالبی شهرستان ساوه به میدان بار بزرگ تهران ارسال شود.
اما با همه این مطالبی که ذکر شد صرفه جویی در آب هم نکتهای است که در کشاورزی باید به آن توجه ویژه شود.
پیش بینی میشود، تا پایان مردادماه فصل برداشت این محصول، بیش از ۶۰ هزارتن طالبی برداشت و روانه بازار مصرف شود.
در شهرستان ساوه ۸۶ هزارمزارع و باغات وجود دارد که ۳۵۰۰هکتار به کشت انواع صیفی جات اختصاص یافته است.
طالبی کاران ساوهای هم بالابودن قیمت سموم، خرید دلالان به قیمت پایین و تفاوت نرخ آن با مصرف کننده و نبود اتحادیه صیفی کاران و حمایت ناکافی دولت از تولیدکنندگان و نظارت ناکافی بر بازار عرضه محصول، را از مهترین مشکلات خود عنوان کردند.