سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: از سازمانهای ملی استاندارد و گمرک انتظار میرود در حوزه سامانه شناسایی و مبارزه با کالای قاچاق با دیگر دستگاهها همکاری جدی تری داشته باشند.
وی گفت: ما انتظارمان از دستگاههایی مانند سازمان ملی استاندارد و گمرک این است که در حوزه این سامانه همکاری جدی تری با دیگر دستگاهها داشته باشیم تا ما بتوانیم به صورت هوشمند و غیر مانع و بدون این که زحمتی برای رانندگان ناوگان یا بازرگانان ایجاد شود به صورت هوشمند و سیستماتیک بتوانیم کالای قاچاق را تشخیص دهیم و این حاصل نمیشود مگر با تغذیه اطلاعاتی به سامانه شناسایی و مبارزه با کالای قاچاق که چندین شرط دارد.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: یکی از این شرطها این است که اطلاعات مورد نیاز سامانه از سوی سازمانهای ذیربط ارسال شود و اطلاعات صحیح و دقیق باشد و حتماً روی سرویسهای الکترونیکی پایه دار ارسال شود تا بتوان هدف قانونگذار و ستاد را برای حاکمیت تحقق داد.
آقای دهقانی نیا گفت: اکنون آنچه که انجام میشود به صورت حداقلی است و ما با آنچه که همین الان در دسترس داریم شناسایی و موارد ظن قاچاق را انجام میدهیم، اما با هدف مطلوب بسیار فاصله داریم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چه موانعی برای آتش زدن کالاهای قاچاق وجود دارد؟ افزود: آتش زدن کالاهای قاچاق دستور میخواهد و باید مجامع رسیدگی کننده و قاضی دستور را صادر کنند.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا برخی سازمانها از دادن اطلاعات به سازمانهای دیگر طفره میروند و ادعا میکنند که اگر اطلاعات دهند مجازات میشوند؟ گفت: این مطالب پذیرفتنی نیست، چون دستگاههای حاکمیتی، محرم هم هستند و اگر قرار باشد فلان دستگاه اطلاعاتی را در نزد خودش نگه دارد و بقیه را نامحرم بداند وضع مان همین میشود که هست.