رئیس جمهور درجلسه هیات دولت با گرامیداشت یاد و نام شهدای هفتم تیر گفت: شهیدبهشتی انقدر مظلوم بود که درجلسات خصوصی نمیشد از او تعریف ودفاع کرد.
رییس جمهور با بیان اینکه این توطئه از طریق مزدوران و در جایی که تعداد زیادی از مقامات جمهوری اسلامی حضور داشتند صورت گرفت گفت: معمولا مسئولینی از سه قوه در روزهای یکشنبه در محل حزب جمهوری جمع میشدند و مخصوصا در آن جلسه قرار بود درباره رییس جمهور آینده بحث شود.
آقای روحانی با اشاره به خسارت عظیم حادثه هفتم تیر گفت: البته این خسارت میتوانست بزرگتر هم باشد؛ بعضی از اعضا به یک دلایلی آن شب در جلسه حضور نداشتند؛ روز قبل مقام معظم رهبری در مسجد ابوذر مورد سوء قصد قرار گرفتند و برخی از عزیزان آن شب به عیادت رهبر انقلاب رفتند. خود ایشان هم که معمولا از شرکت کنندگان در این جلسه بود. برخی هم مقابل درب رسیدند و با انفجار مواجه شدند و اگر چند دقیقه زودتر آمده بودند آنها هم شهید میشدند.
رییس جمهور تاکید کرد: حادثه هفتم تیر توطئه جهانی علیه جمهوری اسلامی ایران بود؛ کشورهای بزرگ غربی در این توطئه شرکت داشتند و منافقین به عنوان مزدوران آنها وارد عمل شدند. ظاهر قضیه این بود که با آن انفجار مجلس از کار میافتد؛ دولت از کار میافتد و قوه قضاییه با مشکل بسیار بزرگی مواجه میشود و بنابراین کشور از هم میپاشد و آنها میتوانند با شورش در داخل کشور نظام را از بین ببرند.
آقای روحانی دو عامل را در بی اثر شدن این توطئه موثر دانست و افزود: یکی وجود امام خمینی (ره) بود؛ حضور، تصمیم، بیان، روحیه، قدرت و نفوذ امام (ره) در این موضوع موثر بود؛ در واقع وقتی امام زنده و در کنار مردم است هر مشکل و فاجعهای به یک صورتی قابل حل است؛ امام (ره) به خوبی آن روزها را مدیریت و از این شهداء و بزرگان تجلیل و از شهید بهشتی به عنوان یک ملت یاد کرد.
رییس جمهور با بیان این که شهید بهشتی مظلوم بزرگ تاریخ انقلاب اسلامی بود، گفت: البته مظلومان دیگری هم در انقلاب ما بودند. مظلومیت شهید بهشتی فوق العاده بود و تا کسی آن زمان در متن مسایل سیاسی نبوده باشد قادر نیست این مظلومیت را متصور باشد.
آقای روحانی ادامه داد: شهید بهشتی آن قدر مظلوم بود که در جلسات خصوصی نمیشد از او تعریف کرد؛ در مسجد و دانشگاه و هیچ جا نمیشد از او تعریف کرد و او مظلوم غیر قابل دفاع بود.
رییس جمهور با اشاره به این که جو آن زمان آن قدر مسموم بود که اگر کسی از شهید بهشتی دفاع میکرد همه سر او میریختند، افزود: آن مظلوم بلندمرتبه به جایگاه خودش رسید و کشور ما از دهه ۳۰ که شهید بهشتی دنبال پرورش نیرو بود، مدیون اوست.
آقای روحانی ادامه داد: شهید بهشتی هم در میان جوانانی که علوم جدیده را میخواندند و هم آنها که در حوزه علمیه قم درس میخواندند، دنبال پرورش نیرو بود.
رییس جمهور گفت: شهید بهشتی از سال ۴۰ مدرسهای را در حوزه علمیه قم سرپرستی کرد که در آن مدرسه علوم جدید و قدیم با هم تدریس میشود که بی سابقه بود و این که هر چند وقت یک بار امتحان کتبی و شفاهی بدهند و در پایان سال کارنامه داشته باشند در آن زمان معمول نبود و ایشان در سال ۴۰ این کار را در مدرسه علوی قم انجام داد.
آقای روحانی افزود: شهید بهشتی جوانان زیادی را تربیت کرد و به دانشگاههای داخلی و خارجی میفرستاد و در واقع نیروی انسانی را ساخت و تشکیلات را در میان مذهبیون و دانشگاهیان رواج داد.
رییس جمهور با اشاره به نقش شهید بهشتی در روزهای مختلف انقلاب گفت: به همه شهدای حادثه هفتم تیر دورود میفرستیم و به همه آنهایی که در آن حادثه مجروح شدند، برای شان آرزوی طول عمر داریم و الحمد الله این مسیر همچنان ادامه پیدا کرده است.