به گزارش گروه وبگردی
خبرگزاری صدا و سیما، اصول و شرایط وکالت در طلاق کدامند ؟
اعطای وکالت در طلاق به زوجه:زوج به زوجه از دو طریق میتواند وکالت در طلاق بدهد
الف) از طریق درج در ضمن عقد نکاح؛ عقد نکاح عقد لازمی است و شروطی نیز که در ضمن آن میآید، لازم میباشد؛ بنابراین عقد وکالت ضمن آن هم لازم میشود و وکالت زن در طلاق، غیر قابل عزل میباشد.
ب) از طریق تنظیم وکالت نامه در دفاتر اسناد رسمی؛ عقد وکالت عقدی جایز است و مرد میتواند زن را هر وقت که بخواهد، از وکالت عزل کند؛ بنابراین مرسوم است که وکالت را در ضمن عقد لازم به زن اعطاء میکنند.
در ادامه با توضیحات وکیل متخصص خانواده همراه باشید..
اعطای وکالت در طلاق به شخص ثالثبطور مثال اگر شخصی در خارج از کشور باشد و قصد طلاق زن خود را داشته باشد و امکان طلاق زوجه خود را نداشته باشد، به برادر خود وکالت میدهد تا واقعه طلاق را انجام دهد.
اعطای وکالت در طلاق به وکیل پایه یک دادگستری*کارآموز وکالت به دلیل اینکه در دعاوی که رسیدگی فرجامی دارند، نمیتوانند قبول دعاوی کنند، فلذا، چون طلاق از جمله دعاوی میباشد که قابل فرجام است؛ فلذا کارآموز وکالت به هیچ عنوان حق ندارد، دعاوی طلاق را قبول کند.
*وکیل پایه یک دادگستری میتواند از طریق تنظیم وکالت نامهی الکترونیکی، اقدام به قبول دعاوی طلاق، چه از جانب زوج و چه از جانب زوجه کند.
اعطای وکالت در طلاق به دفتر رسمی طلاقزمانی که زن علیرغم اینکه وکالت در طلاق ندارد، اما به دلیل عسر و حرجی که برای او پیش آمده است، تقاضای طلاق داده باشد و دادگاه حکم طلاق را صادر کند و مرد از حضور در دفتر طلاق برای اجرای صیغه طلاق امتناع کند، دادگاه به دفترخانه نیابت میدهد تا صیغه طلاق را جاری کند و زن را مطلقه کند که به نوعی دفتر خانه وکیل زوج برای اجرای صیغه طلاق میباشد.
نکات اساسی در حق طلاق