دستگاههایی که به مصوبه نشست ۱۱۲ ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید عمل نکرده اند ، به دستگاه قضایی معرفی شوند.
«بابک دین پرست» در نشست مشترک ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان مرکزی افزود: تا زمانی که برخی قوانین و مقررات بازنگری و اصلاح نشود، رفع موانع تولید محقق نمی شود.
وی ادامه داد: در نشست ۱۱۲ ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور مواردی به تصویب رسید که در نخستین بند آن مقرر شد که دستگاهها موظف هستند که این امر را بررسی و احصا کنند که براساس چه قوانین و مصوباتی در امر تولید، اشتغال و سرمایه گذاری مداخله میکنند.
قائم مقام رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خاطرنشان کرد: در این نشست مصوب شد تمامی دستگاههای مداخله گر در بحث تولید، قوانین و مقررات مزاحم را احصا و به ستاد تسهیل ملی اعلام کنند.
دین پرست افزود: در نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مقرر شد این دستگاهها تمامی بخشنامهها را در راستای تحقق شعار امسال در قالب یک بخشنامه اعلام کنند.
وی ادامه داد: همچنین در راستای رفع موانع تولید مقرر شد اتاق بازرگانی با همکاری اتاق اصناف و اتاق تعاون قوانین و مقررات مزاحم را احصا و به ستاد تسهیل ملی اعلام کنند.
معاون امور اقتصادی وزیر کشور خاطرنشان کرد: این مصوبه فروردین امسال توسط ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مصوب شده و در هشت نشستی که از ابتدای سال جاری تاکنون برگزار شده دستگاههای بخش دولتی و خصوصی به آنچه در این مصوبه از آنها خواسته شده عمل نکردهاند.
دین پرست افزود: در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید هفته گذشته مقرر شد دستگاههایی که به مصوبه نشست ۱۱۲ ستاد تسهیل و رفع موانع تولید عمل نکردهاند، به دستگاه قضایی معرفی شوند.
وی ادامه داد: رهنمودهای مقام معظم رهبری را باید به مانند فرمان تلقی کرد و تا زمانی که مانع تراشان خود اقدام به رفع موانع نکنند، مشکلی حل نمیشود.
دین پرست تصریح کرد: در کنار برخی کوتاهیهای بخش دولتی بخش خصوصی هم برای انجام مصوبات کوتاهی داشتند تا امروز اجرای مصوبات ستاد تسهیل را پیگیری کرده ام و ۴ مدیر که مصوبات را اجرایی نکرده اند به مراجع قضایی معرفی شدند.
معاون امور اقتصادی وزارت کشور از ارایه مصوبهای برای رفع مشکلات خودروسازان و قطعه سازان در نشست ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید خبرداد و گفت: این مصوبه نهم تیرماه تصویب و با انجام مصاحبه اطلاع رسانی میشود.
دین پرست با یادآوری بازدید از واحدهای صنعتی استان مرکزی افزود: قطعی برق از جمله مشکلات ۲ مورد از واحدهای صنعتی بازدید شده این استان بود که پیشنهاد شد که در روزهایی که از شبکه برق استفاده می کنند، برق تولیدی این دیزل ها در اختیار شبکه قرار گیرد و به ازای آن از میزان سهمیه قطعی برق این شرکت ها کاسته شود.
وی ادامه داد: نیاز است این واحدها در استانها شناسایی و برق دیزل ژنراتورهای آنها در زمان بیکاری به شبکه توزیع ارایه و سهمیه خاموشی آنها کاهش یابد.
معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: استان مرکزی پارسال با جذب یک و نیم میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی رتبه نخست را در جذب سرمایه گذاری خارجی کشور به خود اختصاص داد.
سعید فرخی افزود: سه هزار و ۴۶۴ واحد صنعتی و معدنی در این استان وجود دارد که با فعالیت این واحدها در استان برای ۱۱۷ هزار نفر اشتغال ایجاد شده است.
وی ادامه داد: سه میلیون و ۳۴۴ هزار و ۵۹۰ هکتار اراضی کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که ۱۰۰ هزار بهره بردار در این اراضی فعالیت دارند.
معاون امور اقتصادی استانداری مرکزی خاطر نشان کرد: این استان با کسب رتبه ۶ و هشت دهم رتبه نخست بیکاری را سال گذشته به خود اختصاص داد.
فرخی گفت: استان مرکزی سال گذشته پایین ترین نرخ تورم را در کشور به خود اختصاص داد و این استان در اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی تا انتهای بهمن ماه سال گذشته رتبه نخست را به دست آورد.
وی ادامه داد: افزایش ۱۲ درصدی تولید گندم، افزایش ۴۰۰ درصدی کشت گیاهان دارویی، ۱۰۰ درصدی مکانیزاسیون و ۶۶ درصدی قراردادهای واگذاری زمین در شهرک های صنعتی از دیگر دستاوردهای استان مرکزی در سال گذشته بود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی افزود: ۱۶۷ نشست کارگروه تسهیل سال گذشته با حضور استاندار مرکزی برگزار و ۶۵۸ مصوبه این کارگروهها اجرا و ۲۳۱ مصوبه نیز در دست اجرا است.
فرخی گفت: ۶ هزار و ۷۶۷ نفر کارگر با ۲۵۷ ماه حقوق معوق اسفندماه سال ۹۶ در ۷۳ واحد استان مرکزی وجود داشت که تعداد این افراد در اسفندماه سال گذشته به ۱۷ واحد و ۶۸ ماه حقوق معوق کاهش یافت.
وی ادامه داد: ۳۰ واحد دارای حقوق معوق خرداد ماه سال گذشته در استان مرکزی وجود داشت که این واحدها در خرداد ماه امسال به ۱۵ واحد کاهش یافته است.
معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری مرکزی افزود: ۱۰۷ ماه حقوق معوق سال کذشته در این واحدها وجود داشت که امسال به ۵۸ ماه کاهش یافته است.
فرخی گفت: ۲۷۶ میلیون دلار کالا در سه ماه امسال از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شد که صادرات این کالاها از نظر ارزشی ۱۳۰ و وزنی ۱۹ درصد افزایش یافته است.
رسیدگی به مشکلات آلومینیوم اراک و تمدید کارت بازرگانی این شرکت در مدت ۴۸ ساعت آینده برای انجام صادرات و واردات کالا، رسیدگی به مشکل شرکت کربن صنعت امیر کبیر برای تامین زیرساختهای مورد نیاز این شرکت، رسیدگی به مشکلات کشتارگاه طیوران مرکزی، ماشیین سازی اراک وآریان پارس موتور از دیگر محورهای نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان مرکزی بود.