در تلاش برای پایان دادن به همه گیری و بازگشت به زندگی عادی تاکنون سه میلیارد دوز واکسن کرونا در سراسر جهان تزریق شده است که یک سوم آن مربوط به چین است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴، در چین روزانه ۱۸ میلیون دوز واکسن کرونا تزریق میشود.
حزب کمونیست چین در ماه ژوئیه صد سالگی خود را جشن میگیرد. این در حالیست که این کشور مبارزه با ویروس کرونا و پیروزی علیه آن را یکی از مهمترین دستاوردهای صد ساله گذشته خود میداند.
چین از ۵ میلیون دوز تزریق واکسن در روز در ماه آوریل حالا به ۱۸ میلیون دوز تزریق روزانه رسیده است.
۱۸ ژوئن این کشور رکورد ۲۳ میلیون دوز واکسن تزریقی را ثبت کرد. این بدان معناست که اگر فرانسه هم همین میزان تزریق داشته باشد سراسر کشور طی سه روز واکسینه خواهد شد.
موفقیت کارزار واکسیناسیون چین در وهله اول صنعتی است. سه شرکت در این کشور واکسن تولید میکند که شامل سینوواک، سینوفارم و کانسینو هستند.
این یک موفقیت لجستیکی در توزیع واکسن هم محسوب میشود.
اما آنچه مردم را تشویق کرده است که طی هفتههای گذشته به طور گسترده واکسن بزنند ظهور کانونهای جدید ویروس کرونا در این کشور است.
فنگ زیجیان معاون مرکز کنترل بیماریهای چین میگوید طی آخرین موج آلودگی در گونگ دونگ افرادی که پیشتر واکسن زده بودند وضع وخیمی نداشتند. در واقع همه موارد وخیم ابتلا به بیماری مربوط به کسانی است که واکسن نزده اند. این بدان معناست که واکسن برای جلوگیری از وخامت بیماری موثر است.
چین قصد دارد دست کم ۸۰ درصد جمعیت این کشور را واکسینه کند که به معنای تزریق دو میلیارد دوز است. تاکنون یک میلیارد و دویست میلیون نفر در چین نخستین دوز واکسن را دریافت کرده اند که برابر با ۴۰ درصد واکسنهای تزریق شده در جهان است.
بازگشت به زندگی عادی
آخرین مرحله لغو قرنطینه امروز در فرانسه اجرایی میشود.
باوجود آنکه سینماها و کسب و کارها فعالیت خود را از سر میگیرند و مراسم ازدواج هم برگزار خواهد شد، اما در تجمعات گسترده مانند کنسرتها و جشنوارهها محدودیتها حفظ خواهد شد.
با لغو آخرین مرحله قرنطینه محدودیت حضور یک مشتری در هر چهار متر مربع یک فروشگاه هم لغو میشود.
با این حال صاحبان کسب و کارها چندان خوش بین نیست. صاحب یک فروشگاه میگوید ما امیدوارم همه چیز به خوبی سپری شود. اوضاع و روحیه افراد به طور کامل تغییر کرده است.
بدین ترتیب سینماها، تئاترها، سالنهای ورزشی و رستورانها میتوانند فعالیت عادی خود را از سر بگیرند. پیش از این رستورانها مجاز بودند ۵۰ درصد ظرفیت خود مشتری داشته باشند.