در حال حاضر اقلیم استان خوزستان تغییر کرده و بدنبال آن تنوع محصولات در مناطق مختلف بیشتر شده است.
یه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، مدیر باغبانی سازمان در جلسه کمیته فنی نهال گفت: در سال گذشته ۳ هزار و ۸۰ هکتار توسعه و جایگزینی،۲ هزار و ۵۰۰ هکتار توسعه باغات جدید، ۶۰۰ هکتار جایگزینی باغات در سطح استان صورت گرفته است.
حسنی نسب افزود: همچنین ۳۹۴ هزار اصله نهال،۲۹۷ هزار نفر پاجوش خرما،۴ میلیون و ۲۹۶ نشا و پیاز برای گیاهان زینتی در سال گذشته بکار رفته است.
وی با بیان اینکه ۲ و نیم میلیارد تومان یارانه نهال در سال گذشته ارائه شده است اضافه کرد:۴۵۱ هزار اصله نهال مثمر شناسه دار و ۹ میلیون و ۲۵۰ هزار اصله نهال غیر مثمر در سال ۹۹ تولید شد.
حسنی نسب با بیان اینکه ۳ هزار و ۳۰۰ هکتار طرح توسعه و جایگزینی را برای سال جاری در برنامه داریم اضافه کرد: ۲۲۵ هزار اصله نهال،۳۱۲ هزار نفر پاجوش خرما و ۴۵ میلیون نشا و پیاز برای گیاهان زینتی و دارویی نیز در سال جاری تولید خواهد شد.
وی عمده مشکلات را ضعف قانونی در برخورد با نهالستانهای بدون مجوز، عدم وجود بستههای حمایتی ویژه برای نهالستانهای مثمر و پایین بودن سهم یارانه نهال بعنوان آیتم انگیزشی جهت تشویق بهره برداران عنوان کرد.
وی به شناسه دار کردن پاجوش نخیلات برای اولین بار در کشور در استان اشاره و اضافه کرد:در این روش، هنگامی که نخل مادر در تابستان زیر بار میباشد پلاک کوبی و شناسایی میشود و سپس، پاجوش جدا و شناسایی شده و پاجوش ریشه دار شده کامل (گلدانی) درون خاک قرار میگیرد که این روش از ضرر کشاورز و همین طور هدررفتن محصول جلوگیری میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در ادامه این جلسه گفت: باغات خوب و مثمر مستلزم نهال خوب هستند.
خدارحم امیری زاده به اقلیمها و پتانسیلهای مختلف در سطح استان اشاره و اظهار داشت: علیرغم تولید نهالهای بسیار خوب در استان این نهالها از استان خارج میشوند.
بیشتر بخوانید:ایمنی نخلستانهای هندیجان علیه آفات خرما
وی اضافه کرد: در حال حاضر اقلیم استان تغییر کرده و بدنبال آن تنوع محصولات در مناطق مختلف بیشتر شده است.
امیری زاده در پایان بر نظارت بیشتر بر توزیع و واردات نهالهای غیر مجاز تاکید کرد.