توسعه همکاریهای اقتصادی و صنعتی استانهای شمالی ایران با استان ولگاگراد روسیه در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه استان ولگاگراد یکی از قطبهای مهم کشاورزی و صنعتی در روسیه است، گفت: با تکمیل و راهاندازی زیرساخت های حمل و نقل ، بویژه حمل و نقل ریلی ، مبادلات اقتصادی و صنعتی بین استان ولگاگراد با استانهای ایران تسهیل و زمینه رونق تجارت و بازرگانی دو سوی دریای خزر فراهم خواهد شد.
وی با اشاره با یادداشت تفاهم منعقد شده بین استان ولگاگراد با استان مازندران گفت، مفاد این یادداشت تفاهم در دست اجرا است و در همین راستا، سرمایه گذاری عظیمی در زمینه حمل و نقل جاده ای، ریلی و رودخانه ای در ولگاگراد به اجرا گذاشته شده است. ظرفیت برای افزایش سطح مبادلات تجاری بین دو استان وجود دارد.
کاظم جلالی نیز گفت: همکاری های استانی یکی از راه های موثر در دستیابی به توسعه همکاری هاست و علاقه مندی زیادی بین فعالان اقتصادی و تجاری استان های مختلف دو کشور برای این وجود دارد.
در این دیدار همچنین مقرر شد استانداران مازندران و ولگاگراد از طریق ویدئو کنفرانس درباره اجرایی شدن دیگر بندهای یادداشت تفاهم گفتگو و زمینه های جدید همکاری را بررسی کنند. طرفین موضوعات همکاری های مختلف در زمینه های اقتصادی، علمی و فرهنگی و به ویژه راه های گسترش روابط تجاری متقابل را هم بررسی کردند.
استان ولگاگراد در کناره رودخانه ولگا قرار دارد و یکی از مهمترین مناطق صنعتی روسیه در جنوب این کشور بشمار می رود.
کانال ولگا-دن، که رودخانه ولگا از حوزه آبریز دریای خزر را به رودخانه دن ، دریای آزوف و دریای سیاه متصل میکند، در این شهر قرار دارد. بوسیله این کانال امکان کشتیرانی از آبهای آزاد به دریاچه خزر امکانپذیر است. این کانال به طول ۱۰۱ کیلومتر، بین سالهای ۱۹۴۸ تا ۱۹۵۲ میلادی در زمان اتحاد جماهیر شوروی ساخته شد.