بهره برداری از طرح تصفیه فاضلاب و ایستگاه سنجش آلودگی هوا در ساوه
با حضور معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور، دو ایستگاه سنجش آلودگی هوا و فاز نخست تصفیه خانه فاضلاب یک واحد صنعتی در شهرستان ساوه به بهره برداری رسید
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ با حضور معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور و جمعی از مدیران استان و شهرستان ساوه سومین دستگاه سنجش آلودگی هوا در شهر صنعتی کاوه و فاز نخست تصفیه خانه فاضلاب یک واحد تولیدی با ظرفیت ۴۵۰ متر مکعب در ۲۴ ساعت در شهرستان ساوه با صرف اعتباری بالغ بر ۳۰۲ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در سفر به ساوه گفت: صنعت برای ادامه ی فعالیت های پایدار خود نیازمند فعالیت در عرصه ی محیطی زیستی دارد.
تجریشی افزود: استان مرکزی به واسطه ی استقرار صنایع و نزدیکی به تهران؛ در حوزه ی دستورالعمل ها و مقررات محیط زیستی قرار دارد و فعالیت های بسیار خوبی در حوزه ی پایش صورت گرفته است .
وی ادامه داد: دو ایستگاه پایش هوا در ساوه امروز مورد بهره برداری قرار گرفت و بسیاری از مشکلات محیط زیستی در هوا برای همگان قابل درک است و کمتر آب را متوجه می شوند که البته محلی ها پساب را بیشتر متوجه می شوند.
معاون محیط زیست کشور با اشاره به اقدامات استان مرکزی در حوزه ی پایش هوا بیان کرد: در گذشته اراک به عنوان یکی از مراکز آلوده بود ولی امروز به عنوان یک کلان شهر صنعتی؛ آلودگی و غلظت آلاینده های آن در برخی زمان ها بالاست، که رو به کاهش است
وی اظهار کرد: یکی از معضلاتی که حوزه پساب در کشور وجود دارد؛ با شکل گیری شهرهای صنعتی و بامصرف آب؛ متاسفانه اقدامی برای راه اندازی تصفیه خانه ها اقدامی دیده نمی شود؛ و با رها سازی پساب ها در فضای باز در کنار فعالیت های کشاورزی و آلودگی های ان به بدنه ی جامعه بر می گردد
تجریشی افزود: انتظارات ما از مجموعه های بزرگ صنعتی این است که پیشران در تبدیل پساب و تعیین مصرف انرژی در ازاری محصول تولیدی باشند و انتطار داریم که این صنایع در حوزه فنی؛ مسئولیت اجتماعی خود در حوزه ی محیط زیست به ایفای نقش بپردازند.
وی آشنایی با طرفیت های صنعتی و بررسی اخذ کمک های صندوق ملی محیط زیست به این واحدها را از اهداف سفر خود به ساوه و زرندیه بیان کرد و ادامه داد: دارا بودن کشور صنعتی با شاخص های بالا در حوزه ی محیط زیست نیازمند تعامل نزدیک صنعت با سازمان حفاظت محیط زیست است.
وی در خصوص سامانه ی جامعه محیط زیست نیز در جمع خبرنگاران گفت: حرکت برنامه محور سازمان محیط زیست با وزارت صنایع در سال ۹۷ با تعیین کدهای تخصصی ، میزان دقیق وضعیت آلایندگی در کشور مورد پایش قرار گرفت و این مهم در سال ۹۸ مورد بهره برداری قرار گرفت و در سال ۹۹ نیز مشکلات سامانه اخراج و در سال جاری نیز در حال ارسال ابلاعیه های رسمی هستیم و امروز با استفاده از این سامانه میزان؛ مبدا و مقصد پسماندی تولیدی صنایع در کشور؛ بدون اطلاع جابجا نخواهد شد و در این راستا علاوه بر مذاکرات با بیمه مرکزی؛ در قانون بحران برای بیمه کردن پسماندهای خطرناک؛ زیرساخت های آن لازم در حال انجام است که بیشتری مشکل را در این حوزه آلودگی ایجاد می کند؛ و مسئولیت های ان بر عهده ی سازمان حفاظت محیط زیست است.
تجریشی بیان کرد: مهمترین مشکل ما در حوزه پسماند؛ محل های لنفیل بوده که از سال گذشته با کمک صندوق توسعه ملی محیط زیست و سرمایه گذاران بخش خصوصی ۶ محل تعیین شده و تا پایان امسال سه پروزه ی آن به بهره برداری خواهد رسید.
معاون سازمان محیط زیست کشور ادامه داد: نوع نگاه به پسماند می تواند آن را به عنوان یک کالای اقتصادی؛ از یک واحد صنعتی؛ به عنوان مواد اولیه ؛ در واحدهای صنعتی دیگری مورد استفاده قرار بگیرد که ما سال گذشته قراردارد پسماندهای الکترونیکی و کاتالیست ها
منقعد شده و امسال نیز با ۱۵ دانشگاه و در ۲۰ عنوان موضوعات مختلف که ۱۲ عنوان قرارداد آن نهایی شده و تا یکماه اینده استاندارهای آنها در حوزه های پسماند، هوا، انرژی، صوت و الودگی های دیگر؛ تعیین خواهد شد و در چه حوزه ای باید سرمایه گذاری صورت بگیرد
وی تصریح کرد: از دادهای سامانه پایش در سال ۹۸ و ۹۹ متوجه شدیم که ۸۵ درصد آلودگی های صنایع ما پساب هستند و از این رو منابع صندوق ملی محیط زیست را در این مسیر و برای روی پروژهای زود بازده قرار دادیم و با تعامل نزدیک با شرکت شهرک های صنعتی؛ اولویت اول را راه اندازی تصفیه خانه های صنعتی قرار دادیم.
وی اضافه کرد: تقریبا ۱۵ درصد دیگر آلودگی ها در هواست که ۸۵ درصد الودگی مربوط به ناکس است که در شهرهای مانند تهران ؛ اراک و اصفهان است که در تابستان به اوزن تغییر حالت می دهد و تبدیل به یک گاز بسیار خطرناک برای سلامتی می شود که در تعامل با معاونت علمی و فناوری در تکنولوزی لوناکس در فرایندهای صنعتی؛ ناکس کمتری تولید شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: در شهرستان ساوه دو واحد کشتارگاهی وجود دارد که مشکلات پساب و تصفیه خانه دارد که نیازمند تعییرات اساسی می باشد.
میرزایی با اشاره به وضعیت مطلوب تصفیه خانه ی شهر صنعتی کاوه ادامه داد: در استان مرکزی غالبا واحد های پساب به سمت واحدهای کشتارگاهی و واحد های صنعتی در حوزه الکل سازی و شیمی و پتروشیمی کاملا استاندارد هستند و در تصفیه خانه ی دلیجان نیز تقریبا دو هفته ی پیش به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: امروز با بهره بر اری از دو سامانه ی پایش الودگی هوا در ساوه؛ سه سامانه در شمال، جنوب و غرب ساوه فعال هستند و امیدواریم با حمایت صندوق ملی محیط زیست این سامانه ها را در سال اینده به ۵ سامانه افزایش دهیم.
وی اصافه کرد: در سال گذشته ۱۴۰۰ کیلومتر از جاده های استان در حدود ۵۰۰ تن از انواع پسماندها با همکاری دوستداران محیط زیست و با حمایت صنایع ؛جمع اوری شد ویکی از پاک ترین استان های کشور محسوب می شویم.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی یکی از مشکلات شهرستان ساوه را جابجایی محل دپوی پسماندها بیان و افزود: انتطار داریم با همکاری اداره منابع طبیعی و مجموعه ی شهرستان؛ کار انتقال پسماندهای ساوه به محل در نظر گرفته شده که استانداردهای لازم را دارد؛ انجام شود و این موضوع در شهر اراک صورت گرفته و کار ایزوله ی پسماندهای عفونی توسط اولین کپسول ایزوله محل دفع با سیستم پردازش ان به بهره برداری رسیده است.
گفتنی ست با حضور معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور و جمعی از مدیران استان و شهرستان ساوه سومین دستگاه سنجش آلودگی هوا در شهر صنعتی کاوه و فاز نخست تصفیه خانه فاضلاب یک واحد تولیدی با ظرفیت ۴۵۰ متر مکعب در ۲۴ ساعت در شهرستان ساوه به بهره برداری رسید.