نان محلی و کَـئیپلا مازندران به همراه ۸ اثر دیگر به عنوان میراث ناملموس، ثبت ملی شد.
در نامه علیاصغر مونسان به احمد حسین زادگان آمده است:
«در اجرای ماده ۱ از قانون تشکیل سازمان میراثفرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی حفظ میراثفرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد ۲ و ۳ آییننامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۶ هیأت محترم وزیران و با رعایت مقررات آییننامه اجرایی مذکور، میراثفرهنگی ناملموس با عنوان «مهارت پخت نان شیرینی محلی گاتا» به شماره ۲۲۱۷، «مهارت ساختن و نواختن ساز سنتی دسرکوتن یا نقاره» به شماره ۲۲۱۸، «مهارت پخت کچیله نون؛ نان قندی محلی منطقه سوادکوه» به شماره ۲۲۱۹، «مهارت پخت شیرینی سنتی پشت زیک» به شماره ۲۲۲۰، «مهارت پخت نان محلی سوس نون روستای مصیب» به شماره ۲۲۲۱، «مهارت پخت دله دکرده نون؛ نان پیازی منطقه سوادکوه روستای دهمیان» به شماره ۲۲۲۲، «مهارت پخت نان محلی پنجهکش» به شماره ۲۲۲۳، «آواز امیری یا امیری خوانی» به شماره ۲۲۲۴، «مهارت پخت غذای کـئیپلا (بیجی پلا)» به شماره ۲۲۲۵ در فهرست میراثفرهنگی ناملموس در تاریخ ۱۳۹۹/۱۰/۱۶ و «استاد خلیل طهماسبی؛ گنجینه زنده بشری در زمینه موسیقی شبانی» به شماره ۵۲ در فهرست ملی حاملان (نادرهکاران) میراثفرهنگی ناملموس در تاریخ ۱۳۹۹/۱۱/۱۶ به ثبت رسید.
هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، مورد تأکید است.»