یگان موشکی و پهپادی ارتش و کمیتههای مقاومت مردمی یمن در عملیات مشترکی با پنج فروند موشک بالستیک و پنج هواپیمای بدون سرنشین به مناطق حساس عربستان سعودی حمله کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، یگان موشکی و پهپادی ارتش و کمیته های مقاومت مردمی یمن عملیات مشترکی را اجرا کردند، به طوری که پنج موشک بالستیک و پنج هواپیمای بدون سرنشین به اردوگاه گارد ملی عربستان در نجران، سایتهای حساس در فرودگاه بین المللی أبها و پایگاه هوایی ملک خالد در خمیس مشیط، حمله کردند. طبق بیانیه یگان موشکی یمن این حملات به اهداف مورد نظر اصابت کرد. ارتش یمن اعلام کرد: این حملات افزایش خواهد یافت و ضربه زدن به حساسترین اهداف رژیم سعودی و همپیمانانش تکرار خواهد شد تا این رژیم با پشتیبانی حامیان خود ازجمله آمریکا مجبور به شکستن محاصره بنادر یمن شود.
پیشروی انصارالله و ناکامی متجاوزان در مأرب
یمن مقاومتر از همیشه با عملیات پهپادی در عمق خاک متجاوزان سعودی
کابوس بن سلمان؛ قدرت گیری مخالفان سعودی
شکست آمریکا در مقابله با موشکهای انصارالله
آمریکا با هدف دوشیدن سعودیها در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ سامانه موشکی تاد که قادر به حمل کلاهکهای هستهای است در عربستان مستقر کرد تا به آنها برای مقابله با موشکهای جنبش انصارالله یمن اطمینان خاطر دهد. اما موشکهای انصارالله مناطق مختلف عربستان و شاهرگ تاسیسات نفتی این کشور را هدف قرار داد و حتی به ریاض هم رسید و سامانه موشکی آمریکا در مقابله با موشکهای انصارالله ناکام ماند و شکست خورد، زیرا آنچه درباره قدرت این موشکها گفته میشد دروغی بیش نبود. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا متوجه شده است که در خاورمیانه شکست خورده و به همین سبب تصمیم به انتقال این سامانهها گرفته است. آمریکاییها که تا دیروز انصارالله را تروریست مینامیدند اکنون اعلام کردند آنها را به رسمیت میشناسند و میگویند انصارالله یکی از گروههای اصلی جامعه یمن است. تیم لیندرکینگ فرستاده آمریکا در امور یمن اعلام کرد: انصارالله بخش اساسی روند سیاسی در یمن است و ما آنها را به رسمیت میشناسیم.
تداوم مقاومت؛ واکنش انصارالله به فریب آمریکا
در مقابل انصارالله در واکنش به این رفتار آمریکا اعلام کردند نیازی نداریم که آمریکا ما را به رسمیت بشناسد و یا این جنبش را قانونی بداند. انصارالله اعلام کرد که ما پیروز هستیم؛ ما پس از هفت سال جنگ وحشیانه و سرکوب غیرنظامیان یمنی، مقاومت کردیم و اکنون پیروز شدیم. علی رقم تمامی این موارد و برخلاف تصور برخی، مردمان یمن تسلیم سلطه آمریکا نمیشوند و در تصمیم گیریهای ملی به تمایلات سلطه طلبانه آمریکا امید نمیبندنند. درست عکس آنچه حکام عرب و کشورهای حوزه خلیج فارس انجام داده اند.
چرایی چرخش موضع آمریکا در قبال انصارالله
همانگونه که منافع دولت سابق آمریکا به ریاست دونالد ترامپ حکم میکرد جنبش انصارالله را در فهرست تروریسم قرار دهد منافع دولت کنونی این کشور به ریاست جو بایدن نیز حکم میکند این جنبش را طرفی سیاسی و مشروع در پرونده یمن بداند. پس منافع آمریکا در این تصمیم ملاک قرار داده شده است نه حقوق ملت یمن. آمریکاییها در دوران ترامپ برای سرکیسه کردن سعودیها به هرآنچه که سعودیها میخواستند عمل کرده و حمایت تسلیحاتی گستردهای از عربستانیها بعمل آوردند. اما پس از گذشت آن دوران به این نتیجه رسیدند که در رسیدن به اهداف خود و همپیمانان شکست خورده اند در نتیجه تصمیمی غیرمترقبه و برخلاف میل باطنی خود اتخاذ کردند. دولت جو بایدن رئیس جمهور فعلی آمریکا اوایل سال جاری، به حمایت نظامی از ائتلاف سعودی پایان داد. تیموتی لیندرکینگ فرستاده ویژه آمریکا به یمن، روز پنج شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ گفت: "انصارالله، طرفی مشروع در یمن و مجموعهای هستند که دستاوردهایی داشته است و فقط آنها مسئول اوضاع بد یمن نیستند. "
تصمیمی از روی ناچاری و استیصال
مقامات آمریکایی به این موضوع پی بردند که انصارالله طرفی اساسی در این جنگ و راه حلهای سیاسی آتی است و این واقعیتی است که انصارالله اثبات و یک معادله نظامی و سیاسی به وجود آورده که به نفع این جنبش سنگینی میکند. وزنه انصارالله در کفته ترازوی منطقه به سود این جنبش سنگینتر شده و با دستاوردهایی که داشته قطب نمای سیاسی و توجه سیاستمداران آمریکایی را به این دستاوردها جلب کرد. آمریکاییها به ناچار و در سایه مخالفت شدید طرفداران منطقهای خود مجبور شد انصارالله را طرف اصلی در معادلات سیاسی، در جنگ یا راه حلهای آتی بداند.
جایگاه انصارالله مهم و پرنفوذ
جنبش شیعی انصارالله یمن یکی از مهمترین و پرنفوذترن گروههای این کشور است که بر پایتخت یمن (صنعا) و بخشهای شمالی آن تسلط دارند. انصارالله همواره درپی سازوکار فعال سازی دیپلماسی یمن برای رهایی مردم بی دفاع از رنج و مشقتی است که حاکمان قبلی در این کشور و در ادامه حملات تجاوزکارانه عربستان سعودی و همپیمانانش متحمل شده اند و به همین دلیل در عرصه دیپلماسی به دنبال اجرای صحیح رویکردهای سیاسی به نفع ملت یمن است. انصارالله از سال ۲۰۱۴ صنعا پایتخت یمن را تحت سیطره خود درآورد.
آغاز جنبش
از نظر سیاسی جنبش حوثی در سالهای دهه ۱۹۸۰ میلادی تشکیل شد. آنان تاکنون برای گرفتن حقوق شیعیان شش بار با حکومت یمن جنگیدهاند.
سازمان جوانان مؤمن (الشباب المؤمن) دو گام را پشت سر نهاد. گام تأسیس در ۱۹۸۶ (میلادی) و شکلگیری که از سال ۱۹۹۰ (میلادی) و کمی پس از اعلام وحدت دو یمن در برخی از مناطق استان صعده در شمال پایتخت (صنعا) آغاز شد. رفتهرفته دامنهٔ فعالیت شبابالمؤمن از استان صعده به استانها و شهرستانهای دیگری کشیده شد که صبغهٔ زیدی بودنشان قوی بود. تا اینکه شمار افراد این مرکز در استان صعده به پانزده هزار تن و بنا به اعلام بیانیهای به نام شیعیان اثناعشری یمنی به هجده هزار تن رسید.
شبابالمؤمن که بعدها به جنبش حوثی معروف شد در سال ۱۹۹۰ به عنوان جنبش یا سازمانی فکری سیاسی و مسلح ابراز وجود کرد. تا پیش از این، فعالیت اولیهٔ این جنبش، محدود به ارائهٔ آموزشهای دینی و تربیت و کادرسازی میشد. مخالفت با وهابیت از محورهای شکلگیری انصارالله بود.
جنگ داخلی یمن
اعتراضاتی که در سال ۲۰۱۱ میلادی و در مخالفت با افزایش قیمت سوخت و گسترش فساد در دولت یمن صورت گرفت باعث شد یمن هم از تحولات منطقهای مستثنی نباشد و پای درگیریها در یمن نیز باز شود. کنارهگیری علی عبدالله صالح از قدرت به آشفتگی سیاسی در کشور انجامید. گروههای بسیاری برای رسیدن به قدرت با یکدیگر رقابت کردند. اما انصارالله یکی از معدود گروههایی بود که نظر بیشتر یمنیها را به خود جلب کرد. مخالفت آنها با علی عبدالله صالح حمایت برخی از دیگر گروهها از آنان را جلب کرد. انصارالله با کمک آنان توانستند با عبور از دیگر رقبا و به ویژه سنیها وارد صنعا شوند. انصارالله با پیشنویس قانون اساسی دولت تازه عبدربه منصور هادی مخالف بود و با نارضایتی عمومی از تصمیم دولت هادی دربارهٔ سوبسیدها، با تحصن نیروهای خود کاخ ریاستجمهوری و محل زندگی عبدربه منصور هادی را در اختیار گرفت و بر اوضاع مسلط شد.
استعفای عبدربه منصور هادی باعث افزایش حمایتهای مردمی از انصارالله شد. در ۱۷ بهمن ۱۳۹۳ انصارالله با منحل اعلام کردن پارلمان یمن و تشکیل یک شورای ۵ نفره برای ریاستجمهوری به نام «کمیته عالی انقلابی»، قدرت را در این کشور به دست گرفتند. پس از آن عبدربه منصور هادی به عربستان سعودی گریخت. انصارالله در دیگر نقاط یمن مانند عدن و الحدیده نیز قدرت گرفتند. قدرت گرفتن انصارالله باعث ورود عربستان (به همراه چند کشور دیگر در یک ائتلاف) به جنگ داخلی یمن در اوایل سال ۲۰۱۵ میلادی شد. انصارالله برای مقابله با عربستان با نیروهای علی عبدالله صالح ائتلاف کردند. این همراهی دیری نپایید و به درگیری میان آن دو در سال ۲۰۱۷ میلادی منجر شد. چرخش علی عبدالله صالح به سمت عربستان، به کشته شدن او در اواخر سال ۲۰۱۷ انجامید. انصارالله در سالهای جنگ داخلی یمن به غیر از جنگ با ائتلاف به رهبری عربستان، با گروههای شبهنظامی رقیب در یمن، مانند القاعده و داعش در یمن نیز درگیر بودهاند.
انصارالله در پی حفظ تمامیت ارضی یمن
آمریکا و عربستان سعودی با حمایت از شبه نظامیان وابسته به دولت مستعفی و فراری یمن در محاصره شهرها بویژه شهر تعز و تجاوزات مداوم علیه ساکنان استان مأرب و غارت مواد امدادی و منابع دولتی برای مهار ماشین جنگ، بحران انسانی ایجاد میکنند. این در حالی است که دولت صنعا وابسته به انصارالله یمن مشتاق است از ورود مواد غذایی و داروها و فرآوردههای نفتی به تمام مناطق یمن، ازجمله مناطق تحت کنترل مزدوران اطمینان حاصل کند. حمایت از برنامههای اقتصادی برای دستیابی به بهبود وضعیت زندگی یمنیها، رسیدگی به مشکلات اقتصادی و کاهش فشارهای ناشی از بحران انسانی از اهداف مهم انصارالله یمن است. در مقابل پشتیبانی آمریکا و غربیها از حملات بی وقفه سعودیها به مناطق مختلف یمن زمینه توقف رشد و توسعه این کشور در دهههای گذشته را فراهم کرده است، اقتصادی که در نتیجه تهاجم همه جانبه روزانه در معرض نابودی قرار گرفت. در کنار این مسائل، انصارالله همواره درپی سازوکار فعال سازی دیپلماسی یمن برای رهایی مردم بی دفاع از رنج و مشقتی است که متحمل شده اند و به همین دلیل در عرصه دیپلماسی به دنبال اجرای صحیح رویکردهای سیاسی به نفع ملت یمن است. این جنبش بارها اعلام کرده است: حملات جنایتکارانه مزدوران سعودی اماراتی با هدایت آمریکا نتیجهای جز افزایش قدرت و صلابت ملت یمن را درپی نخواهد داشت و همواره بر درستی راه یمنیها تا دستیابی به یک پیروزی عظیم در بیرون راندن اشغالگران (از کشور) تاکید میکند.
اثبات دروغ آمریکا در مواجهه با انصارالله
سرنگون شدن پهپادهای جاسوسی آمریکا در مأرب حکایت از این دارد که نه تنها ادعای آمریکا مبنی بر پایان دادن به حمایت نظامی از ائتلاف سعودی دروغ بوده بلکه آمریکا برای جلوگیری از تقویت انصارالله در جبهه های نبرد در یمن به مداخله مستقیم نظامی روی آورده چرا که بنابر گزارش شبکه المسیره رژیم سعودی بدون حمایت مستقیم آمریکا به تنهایی نمیتواند هواپیماهای خود را به پرواز درآورد و جنگ را اداره کند.
همچنین اقدام اخیر دولت آمریکا به بستن پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی المسیره (المسیره نت) و شمار دیگری از پایگاههای اینترنتی شبکههای مقاومت نقض آشکار آزادیهاست که دروغین بودن شعارهای آزادی بیان را که آمریکا سر میدهد و ادعای میکند حامی آن است، بر ملا میکند.
از دیگر موارد اثباتی ادعاهای دروغین آمریکا این میتواند باشد که واشنگتن پس از اعلام گزارش یکسویه سازمان ملل درباره کودکان یمنی و حذف نام عربستان از فهرست جنایات علیه کودکان در یمن، هیچ عکس العملی از خود نشان نداد. تنها وزارت حقوق بشر یمن در نشست خبری روز سه شنبه هشتم تیرماه ۱۴۰۰ در واکنش انتقادی به گزارش آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره کودکان و درگیریهای مسلحانه در یمن در سال ۲۰۲۱ و حذف نام عربستان از فهرست جنایت علیه کودکان یمنی، اعلام کرد: اشتباهات زیادی در گزارش گوترش درباره کودکان یمنی وجود دارد.