صدور مجوز فعالیت برای ۱۷۰ ملک شهرداری از سوی یکی از اعضای شورای شهر مورد انتقاد قرار گرفت و یکی از موافقان این واگذاری هم گفت: دلیل نمیشود، چون آخر این دوره است کاری را پیگیری نکنیم.
حسن میرلوحی عضو شورای شهر تهران با اشاره با اینکه این اولین مصوبهای بوده که در شورای شهر پنجم مصوب شده، اما رسیدن به عمق آن زمان زیادی برده است، گفت: هر چه جلوتر رفتیم فهمیدیم فاجعه وسیعتر بوده است و از ۲ هزار ۶۲۲ ملک حدود هزار ملک به اشخاص حقیقی واگذار شده است.
وی ادامه داد: امروز میگوییم که هنوز املاک کشف نشده وجود دارد و شهردار منطقه ۵ اخیر مجموعهای را متعلق به شهرداری کشف کرده و بخشی از این املاک هم به سازمانها و شرکتهای تابعه شهرداری واگذار شده که حدود هزار ملک است.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه به غیر از این املاک که در جاهایی است که باید تعدیل و سازماندهی مجدد شود، ابراز داشت: عمده این املاک واگذار شده در مناطق شمالی است در حالی که در جنوب تهران مشکل داریم و شهرداری موظف شده در بودجه سالانه و سیاستهای مدیریت شهری عمل کرده و این املاک را تعیین تکلیف کند.
وی افزود: در بخش ورزش دیگر به اشخاص واگذاری املاک نخواهیم داشت.
میرلوحی با اشاره به اینکه حدود ۱۰۵۰ ملک از این طریق قاعده مند میشود و باید به زودی ساماندهی مجدد شود تا در مناطق شمالی تراکم داشته باشد، ابراز داشت: هزار ملک به اشخاص حقیقی بدون قرار داد داده شده است که عموماً بدون اجاره واگذار شده است.
وی ادامه داد: تعیین تکلیف حدود ۷۰۰ ملک تا به حال پیگیری شده و شهرداری برای حل این مساله مجبور به مراجعه به قوه قضاییه شده است اگر املاک مورد پیگیری تا آخر تیرماه بازگردانده نشود، باید اجاره بها پرداخت شود، اما هنوز تعدادی مقاومت میکنند.
این عضو شورای شهر افزود: در مورد ۱۷۰ ملک توافق کردیم که میتوان آنها را به نوعی مرتبط به ماده ۷۵ دانست.
حسن رسولی یکی از مهمترین لوایح شهرداری را تعیین تکلیف این املاک دانست و گفت: آنچه در قالب کلیات از سوی میرلوحی مطرح شد، ۲۷۴ ملک در این لایحه بررسی شده است و امروز تعیین تکلیف میشود.
وی افزود: از این تعداد ۱۲۷ ملک خارج از بند ۶ ماده ۵۵ بوده که اشاره میکند شهرداری میتواند بخشی از املاک خود را به افراد حقوقی واگذار کند و ۱۲۷ ملک خارج از محدوده ماده ۵۵ است و از ۱۴۷ ملک در اجرای بند ۶ ماده ۵۵ شهرداری است.
وی خطاب به اعضای شورا گفت: اگر به کلیات این لایحه رای بدهند به استثنای ۱۴۷ ملک متصرفین به عنوان تصرف عدوانی شناخته و لیست شان در سامانه شفافیت درج میشود و شهرداری باید نسبت به تخلیه این املاک اقدام کند.
حجت نظری هم گفت: سازمانهای مردم نهاد از این املاک استفاده میکنند و الان بلاتکلیف اند و برخی سازمانهای مردم نهاد خواستهاند که از این املاک استفاده کنند.
وی ادامه داد: حدود ۴ سال است پیگیر این موضوعیم و دلیل نمیشود، چون آخر این دوره است کاری را پیگیری نکنیم. بخشی از شهر ۴ سال است بلاتکلیف است و قرار نیست، چون تخلفی صورت گرفته از ترس مرگ خودکشی کنیم.
کلیات این لایحه با ۱۷ رای موافق به تصویب رسید.