معضلات پیش روی واکسیانسیون در جهان
نگرانی از افزایش واکسنهای تقلبی کرونا
پلیس بمبئی اعلام کرد حدود دو هزار نفر واکسن تقلبی دریافت کرده و تاکنون ده نفر نیز در این خصوص بازداشت و به تلاش برای قتل متهم شده اند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از تلويزيون اسکاي نيوز عربي، واکسنهای تقلبی پدیده جدیدی است که روند واکسیناسیون علیه
ویروس کرونا را با مشکل روبرو کرده است.
بیشترین قربانیان این پدیده در هند بوده اند. پلیس بمبئی اطلاعاتی اولیه درباره پایگاههای دروغین واکسیناسیون منتشر کرده و گفته است حدود دو هزار نفر واکسنهای تقلبی دریافت کرده اند. تاکنون ده نفر نیز در این خصوص بازداشت و به تلاش برای قتل متهم شده اند. پلیس بمبئی اعلام کرد احتمال میرود به این افراد سرم یا آب نمک تزریق شده باشد.
در همین حال اتحادیه داروخانه داران در هائیتی در پی صدور مجوز واردات واکسن برای بخش خصوصی، درباره ورود واکسنهای تقلبی به کشور هشدار داد. این در حالیست که دولت این کشور هنوز هیچ اقدامی برای واکسیناسیون مردم انجام نداده است. این اتحادیه اعلام کرد به سبب افزایش مراکز فروش که هیچ نظارتی بر آنها اعمال نمیشود، خطر واردات واکسنهای تقلبی به کشور بسیار زیاد است.
این موارد پرسشهایی درباره شفافیت عملیات واکسیناسیون در جهان و توزیع تضمین شده واکسنها ایجاد میکند.
سنجای کابور روزنامه نگار از دهلی نو درباره واکسنهای تقلبی و این که در این واکسنها از چه موادی استفاده میشود گفت: بیشتر واکسنها تقلبی نیستند، ولی برخی افراد از افزایش تقاضا برای واکسن سوء استفاده کرده و واکسنهای تقلبی به مردم عرضه کرده اند. دولت میکوشد با این مراکز برخورد کند. بر اساس اطلاعات موجود ۳۵ درصد از واکسنها تقلبی است. چنین چیزی قابل پیش بینی بود. دولت سیاستهایی برای برخورد با این پدیده اتخاذ کرده است.
ویروس کرونا در دسامبر ۲۰۱۹، برای اولین بار در شهر ووهان در استان هوبی چین مشاهده شد؛ تا اوایل سال ۲۰۲۰، تقریبا اکثر کشورهای جهان با موارد ابتلا به کرونادر کشور خود مواجه شدند و در نهایت در ۱۱ مارس سال ۲۰۲۰، سازمان بهداشت جهانی، همه گیر بودن این بیماری را تائید کرد. در ابتدا ادعا شد که این بیماری در آزمایشگاه ساخته شده است، اما بعدا سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد، این بیماری منشا حیوانی دارد و ژنوم آن کاملا طبیعی است.