این پژوهش به بررسی، شاخص یابی و محوربندی بیانات رهبر انقلاب از سال ۱۳۹۰ تا کنون درباره "حقوق بشر آمریکایی و ادعایی غربی ها" میپردازد.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: این پژوهش به بررسی، شاخص یابی و محوربندی بیانات رهبر انقلاب از سال ۱۳۹۰ تا کنون درباره "حقوق بشر آمریکایی و ادعایی غربی ها" میپردازد.
مهم ترین شاخصی که رهبر انقلاب به آن اشاره می کنند، استفاده ابزاری غربی ها از مسئله حقوق بشر است. ایشان، حقوق بشر را سکه رائج غربیها و حکومت های وابسته به غرب برای جلب افکار عمومی، شعار جذاب و فریبنده آنها برای برترى نظام ارزشى شان بر عالم و ابزاری در دست آمریکا برای زیاده خواهی و سلطه طلبی می دانند.
براساس بیانات رهبر انقلاب، حقوق بشر آمریکایی، ادعایی رسوا، از کلیشه های تحمیلی اتاق فکرهای آمریکا و از مفاهیم دستکاری شده است که رویکرد مستبدانه آمریکا در القای مفهوم مورد نظرش از حقوق بشر، رفتارهای دوگانه و فریبکارانه اش در این باره و عملکرد افرادی نظیر دونالد ترامپ، سبب آشکارتر شدن آن شده است.
وارونه نمایی و برخورد سلیقه ای با موضوع حقوق بشر شاخص دیگری است که از بیانات رهبر انقلاب به دست آمده است. رفتارهای ضد حقوق بشری با ظاهری انسانی و مدنی و اخلاقی، ایجاد گروه هایی مانند داعش و ادعای مبارزه با تروریسم، متهم کردن مظهر دموکراسی (جمهوری اسلامی ایران) به نقض حقوق بشر، حمایت از رژیم های ناقض حقوق بشر و سردادن شعار مبارزه با تروریسم و درعین حال کشتار مردم بیدفاع از مواردی است که در این راستا ارزیابی می شود.
عملکرد بد نهادهای به اصطلاح حقوق بشری از محورهای دیگر در سخنان رهبر انقلاب است؛ سازوکار غیردموکراتیک شورای امنیت، تشریفاتی بودن برخی اسناد سازمان ملل از جمله اعلامیّه حقوق بشر، شرمندگی حقوق بشری سازمان ملل در مواردی نظیر یمن، رسوایی سکوت درقبال سوء عمل دولت سعودی درخصوص شهدای منا و رسوایی ناشی از سردادن شعار توخالی «دفاع از حقوق کودک و زن» و سکوت درخصوص کودکان و زنان مظلوم یمن و فلسطین، از موارد مربوط به این عملکرد بد و سازوکار ناعادلانه است.
از دیگر محورهای مهم بیانات رهبر انقلاب درباره حقوق بشر آمریکایی، به مسائلی مربوط می شود که باید در سازمان ملل دنبال شود؛ آتش زدن مرکز داوودیها در زمان کلینتون و سوختن دهها نفر، جنایت ها در زندان های گوانتانامو و ابوغریب، آزادی فروش سلاح در آمریکا و جنایت های ناشی از آن، رفتار جنایتبار با سیاهپوستان، ایجاد داعش و جنایت های ناشی از آن، کمک به سعودی در کشتار یمن و کمک به حکومت بحرین در جنایت علیه مردم این کشور از مواردی است که لازم است در سازمان ملل دنبال پیگیری شود.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دسترس است
پژوهشگر: امید جلوداریان