گردشگری کشاورزی فرصتی برای ایجاد پایگاه مصرف کننده وفادار برای محصولات کشاورزی است.
محمد مهدی غیاثی افزود: با توجه به جایگاه ویژه بخش کشاورزی فارس در کشور همچون تولید حدود 9 درصد از تولیدات کشاورزی کشور، دارا بودن رتبه اول تولید محصولات باغی، رتبه دوم تولید محصولات زراعی، رتبه چهارم تولید محصولات دامی، رتبه ششم تولید محصولات شیلاتی در کشور و علیرغم جایگاه بالای استان از منظر گردشگری متاسفانه شاهد بی توجهی به توسعه گردشگری کشاورزی هستیم.
وی بیان کرد: گردشگری کشاورزی به عنوان زیرمجموعه ای از گردشگری روستایی یکی از زمینه های بسیار مناسب برای توسعه پایدار روستاهاست که از طریق آن گردشگران فرصتی برای آگاهی در مورد مناطق کشاورزی، مشاغل کشاورزی، محصولات محلی، غذاهای سنتی و زندگی روزانه مردم روستایی، همچنین عناصر فرهنگی و سنتی به دست می آورند.
رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: گردشگری کشاورزی محصولی با ارزش افزوده است که درآمد اضافی از زمین را تولید و یک برند مزرعه را به مشتریان معرفی می کند که این فرصتی را برای ایجاد پایگاه مصرف کننده وفادار برای تمام محصولات کشاورزی ایجاد می کند .
او افزود: استان فارس در تولید محصولات کشاورزی گواهی شده و سلامت محور در کشور پیشرو است و از این طریق به کشاورزان کمک می کند تا کسب و کارشان را در برابر نوسانات بازار، گسترش اشتغال در مزرعه، ارائه درآمد خارج از فصل و بهبود پایداری کسب و کارمحافظت کنند.
غیاثی به فعالان این عرصه توصیه کرد در مزارع گردشگری صاحبان مزارع و کشاورزان بهمنظور جذب گردشگران و ایجاد محیط نشاط آور و سرگرمکننده برای بازدیدکنندگان فعالیتها و امکاناتی را نظیر: خریدن و چیدن محصولات تازه در کنار اعضاء خانواده، تغذیه از محصولات کشاورزی سلامت محور، مصرف انواع غذاهای محلی، مصرف و بهره مندی از گل و گیاهان دارویی نظیر استراحت در فضای معطر به عطر گیاهان دارویی، امکان تماشای گل های مختلف، مصرف گیاهان دارویی تازه، پیاده روی در فضای مزرعه و باغ، ورزش هایی نظیر تیراندازی، دوچرخه سواری، اسب سواری، ماهی گیری چیدن پشم گوسفندان و مشاهده حیوانات وحشی و پرندگان با دوربین، نمایش نحوه گلاب گیری و فرآوری سایر محصولات کشاورزی مزرعه و باغ را فراهم کنند.