سالانه حدود ۶۰۰ هکتار از اراضی جنگلی استان کرمانشاه از طریق کشت بذر احیاء و غنی سازی می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه،
جلیلیان خسارت ناشی از خشکسالی به طرحهای احیا و غنی سازی جنگلها را در طی سال گذشته ۴۰ درصد عنوان کرد و افزود: تنشهای رطوبتی پروژههای احیا و اصلاح جنگلها را با مشکل روبرو کرده است.
وی افزود: اثرات پدیده خشکسالی بتدریج و در صورت تداوم کاهش نزولات جوی در یک دوره ۲ تا ۳ ساله آشکار میشود.
رئیس اداره جنگلکاری و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی استان کرمانشاه با بیان اینکه در صورت تداوم این پدیده و جبران نشدن کمبود بارش ۱۷۰هزار هکتار از جنگلهای استان با غالب گونه رویشی بلوط در معرض پدیده خشکیدگی و طغیان آفات اند افزود: بر اساس برآورد فاو ارزش هر هکتار جنگل در یک دوره زیستی ۱۷۰ میلیارد تومان است.
جلیلیان اظهار داشت: به منظور کنترل و مدیریت پدیده خشکسالی اداره کل منابع طبیعی استان پیشنهاداتی را به استانداری و سازمان جنگلها به منظور جبران خسارت ناشی از تنشهای رطوبتی ارائه کرده است.
وی افزود: ایجاد سامانه آبگیر جهت افزایش ذخیره نزولات جوی در رویشگاهای جنگلی استان با اعتباری معادل ۶۲۵ هزار میلیون ریال در سطح ۱۰ هزار هکتار و اجرای عملیات اصلاحی و بهداشتی کنترل خشکیدگی بلوط در سطح ۸ هزار هکتار با اعتبار ۵۶۰ هزار میلیون ریال، و واکاوی در سطح ۴۰۰ هکتار از اراضی جنگلی با اعتباری معادل ۲۴ هزار میلیون ریال از جمله این پیشنهادات است.
در استان کرمانشاه ۵۲۷ هزار هکتار جنگل وجود دارد.