معاون وزیر نیرو گفت: هنوز هم برخی صنایع بزرگ کشور آشنایی چندانی با استفاده از پساب، بازچرخانی آب و نحوه استفاده مجدد از آب ندارند.
وی گفت:هم اکنون وضعیت ترویج فرهنگ مصرف آب، مناسب نیست؛ بهویژه در بخش آب کشاورزی و بخش صنعت که از بزرگترین بخشهای مصرف کننده آب هستند.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: هنوز صنایع کشور آشنایی چندانی با بازچرخانی آب و استفاده از پساب ندارند همچنین در کشاورزی نیز الگوی کشت رعایت نمیشود و کشاورزان متاسفانه هنوز قانع نشدهاند که بر اساس الگوی کشت، کشاورزی را انجام دهند.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به سند ترویج فرهنگ بهینه مصرف آب افزود: کاری که شروع شده و در حال انجام است باید کاری همهجانبهنگر باشد، یعنی فقط به قسمت آب شرب نپردازد و به بخشهای مختلف مصرف نیز توجه داشته باشد.
وی گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون جمعیت کشور ۲.۵ برابر شده است، اما آب تجدیدپذیر کشور حدود ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
تقی زاده خامسی با اشاره به برنامه سازگاری با کم آبی ادامه داد: وزارت نیرو طی سه سال گذشته برنامه مشترکی را با همه ذینفعان بخش آب انجام داده و سندی را تهیه کرده که ماه گذشته به نام سند سازگاری با کم آبی منتشر شد.
وی گفت: معتقد هستیم از هماکنون مسیر ما باید این جداول باشد و بر اساس این مسیر حرکت کنیم، امیدواریم دولت آینده این برنامه را جدی گرفته و در راستای آن اقدامات لازم را انجام دهد.
آقای سید محمدرضا موالیزاده در نخستین جلسه کارگروه ملی برنامه ترویج فرهنگ بهینه مصرف آب که با حضور وزرای نیرو و ارشاد در ساختمان ستادی وزارت نیرو برگزار شد، افزود: با نظر آقای صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای فرهنگ عمومی کشور، ما در دوره جدید کاری شورای فرهنگ عمومی کشور یک رویکرد جدیدی را تعقیب کردیم که آن، رویکرد مسئله محور و نگاه به مباحث اجتماعی در جامعه است.
وی اضافه کرد: در این راستا، اسنادی از جمله سند ترویج ورزش همگانی تدوین شد که مسئله مهمی است. بحث فرهنگ سلامت که سلامت را صرفا به معنای نبود بیماری اطلاق نکردیم، بلکه گفتیم سلامت شامل چهار بخش سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی میشود، بحث سند محیط زیست و بحث توانمندسازی مددجویان، موضوع کار، مهارت آموزی و کارآفرینی، وقف و مباحث متعدد دیگر را دنبال کردیم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه یک ظرفیت خوبی در شورای فرهنگ عمومی کشور وجود دارد، گفت: شورای فرهنگ عمومی همانند یک مجلس فرهنگی است که در تهران ۳۵ نفر شامل اعضای حقیقی و حقوقی عضو این مجموعه هستند. در استانها نیز متناظر همین مجموعه، امام جمعه مرکز استان به عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی، استاندار به عنوان نایب رئیس و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی استان هستند. این شورا در شهرستانها نیز به متناظر همین مسئولان وجود دارد.
موالی زاده افزود: تلاش ما در این مدت این بوده که برای حل مشکلات در زمینههای مختلف، تلاش کنیم که در کنار بایدها، حوزه باورها را تقویت کنیم و شورای فرهنگی عمومی این ماموریت مهم راهبردی را دنبال کرده است.
وی با بیان اینکه جمعیتی بالغ بر ۱۰ هزار نفر عضو شورای فرهنگ عمومی کشور هستند، گفت: حتی بعضی بخشها هم به صورت شبکه بزرگ مویرگی در امتداد بخشهای مختلف کشور امتداد یافته و ظرفیت قابل توجهی در این خصوص وجود دارد.