سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از تزریق ۹ میلیون دُز واکسن در ۶ هفته آینده خبر داد.
وی افزود: ۸۵ درصد افراد بالای ۷۰ سال کشور، دُز نخست واکسن را دریافت کردهاند و اولویت ما تزریق دُز دوم واکسن به این گروه سنی است.
آقای دکتر رئیسی گفت: پس از پایان واکسیناسیون افراد بالای ۷۰ سال نوبت به سالمندان بالای ۶۵ سال خواهد رسید که یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در این مرحله به مدت یک هفته تا ۱۰ روز واکسن مقابله با کرونا دریافت خواهند کرد.
آقای دکتر رئیسی اضافه کرد: پس از پایان واکسیناسیون افراد بالای ۶۵ سال نوبت به سالمندان بالای ۶۰ سال کشور خواهد رسید که شامل ۲ میلیون و ۴۶۰ هزار نفر است.
وی ادامه داد: پس از پایان واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال بخش نخست مرحله دوم واکسیناسیون به پایان میرسد و بخش دوم آن برای بیماران خاص همچون مبتلایان به هموفیلی، تالاسمی یا بیماران پیوندی واکسن مقابله با کرونا دریافت میکنند.
آقای دکتر رئیسی گفت: از ابتدای مرداد معلمان و اساتید دانشگاه بر علیه کرونا واکسینه میشوند تا امکان بازگشایی مدارس فراهم شود.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا افزود: از آنجا که تاکنون واکسن مقابله با کرونا برای افراد زیر ۱۸ سال در جهان تأیید نشده است واکسیناسیون دانش آموزان در شرایط فعلی منتفی است.
آقای دکتر رئیسی گفت: برای نخستین بار اعلام میکند واکسن پاستور در حال آزمایش برای افراد زیر ۱۸ سال است و در صورت تایید نهایی در آزمونهای بالینی برای دانش آموزان استفاده خواهد شد.
وی یادآور شد: نتایج اولیه استفاده از واکسن پاستور برای افراد زیر ۱۸ سال رضایت بخش بوده است.
آقای دکتر رئیسی درباره بازگشایی مدارس نیز افزود: علاوه بر معلمان رانندگان سرویسهای مدارس و کارکنان آموزش و پرورش واکسینه میشوند، اما باید کلاسهای درس با استفاده از روشهایی همچون کلاسهای دو نوبتی با تعداد کمتری از دانشآموزان و فاصلهگذاری مناسب برگزار شود.
وی تأکید کرد: همانند زمان شیوع آنفولانزا چنانچه هر دانش آموز بیمار شود نباید به مدرسه بیاید و این جایگزین تعطیلی مدارس میشود.
تولید ۷۰ میلیون دُز واکسن تولید داخل تا پایان سال
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از تولید ماهانه ۱۰ میلیون دوز واکسن داخلی از شهریور امسال خبر داد.
آقای دکتر علیرضا رئیسی در مصاحبه با خبرنگار ما، گفت: ۶ طرح تولید واکسن در کشور فعال است که واکسن کووبرکت مجوز اضطراری مصرف دریافت کرده است.
وی افزود: فناوری این واکسن بر مبنای ویروس غیر فعال است که در جهان و کشورمان از ۷۰ سال پیش استفاده میشد و بی ضرر است.
آقای دکتر رئیسی گفت: تزریق واکسن داخلی به مقام معظم رهبری بزرگترین افتخار و نشانگر اعتماد به این واکسن است.
وی افزود: واکسنهایی همچون سینووک، سینوفارم و اسپوتنیک هم در مرحله سوم آزمون بالینی مجوز اضطراری مصرف دریافت کردهاند.
آقای دکتر رئیسی گفت: مطالعات بر روی واکسن کووبرکت ادامه دارد.
وی افزود: مجوز مصرف اضطراری واکسن پاستور نیز حداکثر تا هفته آینده صادر خواهد شد و واکسن رازی نیز تا دو ماه آینده حدود شهریور، مجوز مصرف اضطراری را دریافت میکند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: با تولید ۷۰ میلیون واکسن داخلی (هر ماه ۱۰ میلیون) از شهریور تا پایان سال و همچنین تزریق حدود ۱۰ میلیون دُز واکسن تا شهریور امسال، در مجموع ۸۰ میلیون دُز واکسن در کشور تزریق شده است و از آنجا که گروه هدف حدود ۶۰ میلیون نفر هستند بر اساس آنچه اعلام شد واکسیناسیون گروه هدف تا پایان سال ۱۴۰۰ به پایان خواهد رسید.