سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هفته حقوقبشر آمریکایی یادآور نقضهای مکرر و بیشرمانه حقوق بشر از سوی دولتهای آمریکا علیه مردم منطقه و ملت ایران است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سعید خطیبزاده در ادامه نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه، بر رعایت پروتکلهای بهداشتی تاکید کرد و گفت: در هفته حقوقبشر آمریکایی هستیم که یادآور نقضهای مکرر و بیشرمانه حقوق بشر از سوی دولتهای آمریکا به صورت متوالی علیه مردم منطقه و ملت ایران است ، به خودمان و همه آزادیخواهان باید یادآوری کنیم حقوقبشر ابزاری نیست که از آن سوء استفاده کرد.
وی با بیان اینکه در همین هفته جنایات گروهک منافقین بروز پیدا میکند اظهار داشت: همه جنایات منافقین در هفته نخست ماه تیر یادآور این است که انقلاب اسلامی از چه پیچ و خمهایی عبور کرده و گروهکهای تروریستی در سکوت خبری یا حمایت از استکبار جهانی چه جنایاتی آفریدند.
رییس مرکز دیپلماسی عمومی همچنین به سالروز حمله شیمیایی رژیم بعث عراق به سردشت اشاره کرد و تصریح کرد: این روز به عنوان روز شرمآور برای منادیان حقوق بشر باقی میماند.
خطیبزاده در ادامه با اشاره به تحولات سیاست خارجی در یک هفته گذشته خاطرنشان کرد: در هفتهای که گذشت چند نفر از سفرای مقیم ایران در پایان ماموریتشان با آقای ظریف وزیر امور خارجه دیدار کردند. همچنین در هفته گذشته آقای طاهریان به کابل و اسلامآباد سفر و با مقامات مختلف درخصوص تحولات افغانستان رایزنی کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درگذشت خبرنگاران ایرنا و ایسنا و همچنین سرباز معلمان را تسلیت گفت و افزود: امیدواریم با تدابیر درست ، از تکرار این حوادث جلوگیری شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره سفیر جدید ایران در لندن اظهار داشت: همه اقدامات خود در سال گذشته را انجام دادیم. موضوع صدور روادید و آگرمان (موافقت دولتی) باقی مانده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مطلب روزنامه کیهان درباره طالبان تصریح کرد: ایران در سطوح عالی امنیتی و سیاسی موضوع افغانستان را با جدیت و از نزدیک در حال بررسی است. با همه گروههای افغانستانی در حال گفتوگو هستیم. حفظ تمامیت ارضی، دستاوردهای دو دهه گذشته و ... مهم بوده و همچنین گفتوگوها اصیل بینالافغانی تنها راه حل پایدار است. ما آماده تسهیل گفتوگوها هستیم.
خطیبزاده درباره موضع ایران نسبت به طالبان خاطرنشان کرد: طالبان همه افغانستان نیست، اما بخشی از این کشور و بخشی از راه حل خروج از بحران است. به نظر ما باید یک دولت فراگیر با شمول همه گروههای افغانستانی و از طریق راهحلهای مسالمتآمیز و پایدار باید شکل بگیرد.
وی اضافه کرد: امنیت جمهوری اسلامی ایران و افغانستان به هم پیوستگی دارد و طبیعی است که با جدیت مسئله این کشور را بررسی میکنیم.