مدیرکل آموزش و پرورش مازندران از فعالیت هزار و ۲۰۷ کانون "یاریگران زندگی" در مدارس استان خبر داد.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با اشاره به فعالیت هزار و ۲۰۷ کانون یاریگران زندگی در مدارس استان، زیرنظر اداره مشاوره و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش مازندران و در زمینه تولید محتواهای متنوع مرتبط با پیشگیری اعتیاد، از تشکیل کانال یاریگران زندگی در فضای شاد خبر داد.
سعدی پور، به صدا درآمدن زنگ خطر پایین آمدن سن اعتیاد در کشور و ایجاد حساسیت و نیز واگذاری این بار سنگین به آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: کارگاههای متعددی را برای خانواده ها، دانشآموزان و اولیا در فضای مجازی برگزار کرده و اعضای کانونهای یاریگران زندگی هم، طرحهای کوچکی را ترسیم و آن را به اجرا درآوردند.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران تصریح کرد: بر اساس شاخصهای تعیین شده، مدارس مجری طرح "یاریگران زندگی"درشهرستانها ارزیابی و ۶۴ مدرسه فعال در این زمینه به استان معرفی و تابستان امسال نیز ۱۰ مدرسه برتر استان تجهیز و فعال خواهند شد.
سعدی پور، با اشاره به فراخوان جشنواره یاریگران زندگی با هدف مشارکت بیشتر دانشآموزان و ارسال آثار ارزشمند تاکنون به دبیرخانه این جشنواره گفت: در سال تحصیلی آینده با افزایش ۱۰ درصدی، تعداد کانونهای یاریگران زندگی باید در ۴۰ درصد مدارس مازندران فعال شود.
بیشتر بخوانید: اجرای برنامههای یوم الله ۱۳ آبان در مازندران
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان هم از انتخاب آموزش و پرورش مازندران به عنوان دستگاه برتر استان در حوزه پیشگیری از اعتیاد خبر داد و افزود: برنامههای متنوع آموزش و پرورش از جمله طرح نماد، یاریگران زندگی، جشنواره نوجوان سالم و ... همه با هدف پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد برگزار شده است.
احمد مظفری با بیان اینکه حقایق مربوط به اعتیاد و موادمخدر باید میان جامعه به ویژه خانوادهها ترویج شود گفت: بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت و سازمان ملل متحد، یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان، دخانیات مصرف کرده و این در حالی است که ۵۲ بیماری و ۲۴ نوع سرطان نتیجه مصرف مواد مخدر محسوب میشود.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر از مرگ سالانه بیش از ۸ میلیون نفر بر اثر مصرف موادمخدر و اعتیاد (مستقیم یا غیرمستقیم) خبر داد و افزود: این آمار در کشور ایران، ۱۲ تا ۱۳ نفر در شبانه روز بوده و با توجه به اینکه بسیاری از آسیبهای اجتماعی از جمله همسرآزاری، طلاق، کودک آزاری، نزاع ها، قتلها و... به اعتیاد وابسته است، توجه بیشتری در حوزه کنترل و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را میطلبد.
مظفری با اشاره به اینکه آموزش و پرورش سهم بزرگی در این امر دارد تصریح کرد: مهارت "نه گفت"باید در دانشآموزان تقویت شود، زیرا ۶۰ درصد نوجوانان و جوانان به دلیل تعارف همسالان به اعتیاد روی میآورند. همچنین ۵۵ درصد خانوادهها پس از مدت پنج ۵ متوجه اعتیاد فرزندان خود میشوند.