تشکیلات خود گردان فلسطین با به قتل رساندن نزار بنات نقش و جایگاه خود را در سرکوب و ترور مخالفان و مبارزان فلسطینی به امریکا و رژیم صهیونیستی یاد آوری کرد.
بامداد پنج شنبه سوم تیرماه، 20 نیروی امنیتی تشکیلات خود گردان فلسطین به منزل نزار بنات یک چهره فعال و از نامزدهای شورای قانون گذاری یورش بردند و حدود دو ساعت بعد خبر مرگ وی اعلام شد که گفته می شود در اثر وارد کردن ضربات سنگین به سر وی رخ داده است.
در پی اعلام این خبر موجی از اعتراض و تظاهرات در سراسر فلسطین بخصوص کرانه باختری و نوار غزه علیه تشکیلات خودگردان به راه افتاده و در مواردی دامنه اعتراض از مرزهای فلسطین هم فراتر رفته است. حال اینجا دو سال مطرح است: نخست اینکه چرا تشکیلات خود گردان به یک چنین اقدام جنایتکارانه دست زده و هزینه آن را به جان خریده و دوم اینکه نقش رژیم صهیونیستی در این ترور چه بوده و چه ارتباطی می تواند با تشکیل دولت ائتلافی جدید به رهبری نفتالی بنت از چهره های افراطی و راست گرای این رژیم داشته باشد؟
تشکیلات خودگردان با این ترور دهان یک منتقد سر سخت را بسته که پرده از فساد مالی اعضای این تشکیلات برداشته است. افزون بر این، این تشکیلات از اینکه در سال های اخیر حتی از سوی رژیم صهیونیستی و امریکا مثل سابق به بازی گرفته نمی شود بسیار ناراحت و خشمگین بود. این تشکیلات در زمان ترامپ کاملا به حاشیه انداخته شد و در طرح موسوم به معامله قرن هیچ جایگاهی برای این تشکیلات تعریف نشده بود و بعد از ترامپ هرچند تا حدودی فشارها بر این تشکیلات کاهش یافت اما باز در جنگ 11 روزه قدس، در حاشیه بودن این تشکیلات بار دیگر برای همگان آشکار شد و دولت جدید امریکا نیز به واسطه مصر و قطر با حماس به نیابت از گروه های مقاومت گفتگو و مذاکره کرد.
با این پیشینه به نظر می رسد یکی از اهداف تشکیلات خودگردان از ترور این است که نقش و جایگاه خود را در سرکوب و ترور مخالفان و مبارزان فلسطینی برای امریکا و رژیم صهیونیستی یاد آوری کند.
البته رژیم صهیونیستی نیز از این ترور نفع می برد زیرا هم یک دشمن سرسخت خود را بدست تشکیلات خود گردان از میان بر می دارد و هم اینکه به اختلافات داخلی میان فلسطینی ها دامن می زند و زمینه را برای بهره برداری از آن آماده می کند که با توجه به نیاز دولت ائتلافی جدید می تواند تدارک یک حمله جدید به غزه باشد.
از این دید در پس این ترور می تواند طرح و برنامه نظامی جدیدی از سوی رژیم صهیونیستی و دولت ائتلافی جدید به رهبری نفتالی بنت باشد که در ضدیت با فلسطینی ها و صلح دستکمی از نتانیاهو ندارد و حتی در مواردی مانند ارتباط با شهرک نشینان از آن هم تندتر و خطرناک تر است.
اما آنچه در این میان قابل توجه و تامل است اینکه چه در جریان جنگ 11 روزه غزه که به هواداری از فلسطینی های ساکن قدس به راه افتاد و چه در ماجرای ترور نزار بنات که در اراضی اشغالی در جریان است، جلوه های تازه همبستگی و وحدت فلسطینی ها به تصویر کشیده شده است که این چشم انداز امیدوار کننده ای از آینده فلسطین ارائه می دهد.
----------------------------------------
احمد کاظم زاده