معاون بهداشت وزارت بهداشت، در نامهای به معاونین بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، راهنمای تغذیه در واکسیناسیون علیه ویروس کرونا را ابلاغ کرد.
این راهنمابه منظور کمک به بهبود شرایط هموطنان در کاهش برخی عوارض جانبی کوتاه مدت ناشی از واکسیناسیون و مقابله بهتر با این عوارض تهیه شده و در آن نکات تغذیهای قبل و بعد از واکسیناسیون کرونا تشریح شده است.
در این راهنما بر لزوم آشنایی با مواد غذایی که به سلامت و افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن در زمان واکسیناسیون کمک میکند تاکید شده است تا بتوانید علائم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون را به حداقل رسانده و سیستم ایمنی خود را تقویت کنید.
در بخشی از راهنمای تغذیه در واکسیناسیون توصیه شده است: زمان واکسیناسیون نباید ناشتا باشید و لازم است صبحانه یا میان وعده سادهای مصرف کنید و شب قبل از واکسیناسیون نیز غذای سبک مانند سوپ حاوی مرغ، سبزیهای سبز تیره تازه (اسفناج، جعفری، کلم بروکلی) میل کنید.
همچنین قبل و بعد از واکسیناسیون مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید، تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید-۱۹ بسیار مهم است.
براساس توصیههای ذکر شده در این راهنما رعایت طولانی مدت یک رژیم غذایی سالم، پاسخ ایمنی بدن را بهبود میبخشد و به ما کمک کند تا علاوه بر مبارزه بهتر با عفونت ها، پاسخ ایمنی قوی تری به واکسیناسیون داشته باشیم.
در ادامه این توصیهها به مصرف بیشتر سبزیها و میوهها اشاره و تاکید شده است: مصرف روزانه ۵-۳ واحد از گروه سبزیها و ۴-۲ واحد از گروه میوه ها، آنتی اکسیدانها شامل روی، سلنیوم، ویتامین A و ویتامین C را که برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی لازم هستند تامین میکند. مصرف کافی سبزی، سالاد و میوه قبل و پس از واکسیناسیون همراه با وعدههای غذایی و در میان وعدهها توصیه میشود.