ادارهکل محیطزیست استان اعلام کرد که طرح پایش و آماربرداری پرندگان جوجهآور تابستانگذران در جزایر شاخص استان بوشهر اجرا شده است.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش ادارهکل حفاظت محیطزیست استان بوشهر گفت: در هفته گذشته عملیات پایش و آماربرداری از پرندگان جوجهآور تابستانگذران با مشارکت کارشناسان و محیطبانان این ادارهکل و منطقه حفاظتشده مُند، با همراهی نماینده پژوهشکده محیطزیست و توسعه پایدار سازمان محیط زیست در جزایر نخیلو، اُمُالگُرم و خان اجرا شد.
خسرو درویشی افزود: هر ساله حدود صد هزار قطعه پرنده در جزایر استان بوشهر بهویژه جزیره نخیلو لانهگزینی و زادآوری دارند که بیشترشان متعلق به پرستوهای دریایی کاکلی کوچک، پرستوی دریایی پشتتیره و سلیم خرچنگخوار است. البته گونههای اِگرِت ساحلی، پرستوی دریایی گونه سفید، پرستوی دریایی خزری و پرستوی دریایی نوککلفت نیز در جزایر منطقه حفاظتشده مند و پارک ملی دیرـ نخیلو زادآوری دارند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش ادارهکل حفاظت محیطزیست استان بوشهر در ادامه گفت: این پرندگان از فروردین مهاجرت خود را به جزایر استان آغاز میکنند و پس از پایان زادآوری و با پروازی شدن جوجهها در شهریور از این منطقه خارج میشوند.
درویشی اضافه کرد: جزیره نخیلو یکی از مهمترین کانونهای زادآوری و تابستانگذرانی چند گونه مهم از پرستوهای دریایی در خلیج فارس بهشمار میرود و آماربرداری از پرندگان با استفاده از روشهای معمول بینالمللی و بسته به شرایط رفتاری و زیستگاهی هریک از گونهها و معمولا با پلاکگذاری و تعمیم آن به کل جمعیت گونه مورد نظر صورت میگیرد.
او با اشاره به کمبود زیستگاه بهینه برای این پرندگان، همپوشانی محل لانهگزینی بیشتر آنها را از شاخصهای کنونی جزیره نخیلو دانست و گفت: این امر شرایط زیستی این جزیره را بسیار حساس کرده و شایسته است مردم بومی و صیادان بیش از پیش همگام با ادارهکل حفاظت محیط زیست در راه صیانت از این تنوع زیستی غنی استان کوشا باشند و از تردد و اقامت نابهجا و انتقال گردشگر به جزیره بدون هماهنگی با این ادارهکل خودداری کنند.