یکی از عوامل موثر در افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به قوه قضائیه شنیدن صدا و نقدهای مردم است.
وی افزود: یکی از راهکارهایی که سند تحول به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه محول کرده، ساماندهی نقدهای برتر درباره قوه قضائیه مبتنی بر نظرسنجی مستقیم از چهار مرجع صاحبنظران، فعالان اجتماعی و رسانهای، مراکز علمی و نهادهای مردمی است.
کاوه با بیان اینکه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه قرار است فراخوان عمومی برگزار کند تا نقدهایی که از قوه قضائیه وجود دارد، دریافت و بررسی شود و نقدهای موثر را مشخص و از نقدهای برتر تقدیر کنیم، افزود: این راهکار از راهکارهای میان مدت سند تحول قوه قضاییه است و تا تیر ۱۴۰۱ باید جمع بندی و به پایان برسد.
وی ادامه داد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه پذیرای نقدها و نظر صاحبنظران، فعالان اجتماعی و رسانهای، مراکز علمی و نهادهای مردمی از طریق نرم افزار که به زودی طراحی خواهد شد یا از طریق سایت معاونت یا به صورت آثار تصویری فیلم کوتاه، فیلم بلند، انیمیشن، پوستر، کاریکاتور، یا آثار گفتگو در سخنرانیها، محافل و گردهماییها و یا نوشتاری مانند مقالهها، کتابها و گزارشها و ... است.
رئیس گروه مطالعات اجتماعی و جرم شناسی قوه قضاییه با تاکید بر اینکه نقدی موثر است که هدف داشته باشد، منتج به نتیجه شود، استدلال محور و مستند و تخصص محور باشد، اظهار داشت: مهمترین پیامد اجرایی این راهکار برای قوه قضائیه افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به قوه قضاییه است.
وی در ادامه با اشاره به اصل ۱۵۶ قانون اساسی، احیای حقوق عامه و گسترش عدل و آزادیهای مشروع را یکی از وظایف و ماموریتهای قوه قضاییه عنوان و بیان کرد: شنیدن نقدهای مردم گسترش آزادیهای مشروع را در پی خواهد داشت.