رئیس پارک ملی کرخه: کمبود تجهیزات برای اطفای حریق مشکلی است که در این پارک ملی هنگام رویارویی با آتش سوزیها با آن مواجه هستیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، محمد الوندی آتش زدن کاه و کلش مزارع کشاورزی را علت بخشی از آتش سوزیهایی که در پارک ملی کرخه به ویژه پس از برداشت محصولات کشاورزی از جمله گندم و کلزا رخ میدهد دانست و گفت: کشاورزان به رسم اشتباه به منظور پاکسازی و آماده سازی زمین برای کشت بعدی اقدام به سوزاندن بقایای گیاهی میکنند.
وی با بیان اینکه جنگلهای کرخه، جلگهای و فاقد مانع طبیعی با اراضی کشاورزی بوده و با آنها همسطح هستند، اظهار داشت: کشاورزان وقتی اقدام به آتش زدن مزارع میکنند به دلیل اینکه وضعیت جغرافیایی به گونهای است که بخشی از اراضی با محیط جنگل ادغام میشوند، وزش باد در زمانی که اراضی را آتش میزنند سبب سرایت گلولههای آتش به بیشه زارها و بخشهای طبیعی جنگل میشود.
الوندی با بیان اینکه علل دیگر در وقوع آتش سوزیها دخیل هستند، افزود: اما در این فصل علت عمده آتش سوزی ها، آتش زدن کاه و کلش مزارع است، این در حالی است که امکانات محدود بوده و آنچه در توان داریم برای حفاظت از طبیعت منطقه بکار میگیریم و ادوات موردنیاز اطفای حریق را فراهم میکنیم.
بیشتر بخوانید: بارش آتش در جنگلها با دستان طبیعت و بشر
رئیس پارک ملی کرخه بیان داشت: هم اکنون یک کامیون آتش نشانی و یک دستگاه خودروی سبک پیکاپ مجهز به تجهیزات مهار آتش در اختیار داریم، ضمن اینکه تعدادی تجهیزات کوله پشتیهای حمل آب، سطل، بیل و ... که با نفر حمل میشوند از دیگر امکانات به شمار میروند، اما با توجه به وسعت منطقه و گستره آتش سوزیها، با کمبود مواجه هستیم.