با فرا رسیدن فصل تابستان و گرم شدن هوا احتمال ابتلا به شایعترینِ بیماری های این فصل از جمله گرمازدگی بسیار زیاد است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ گرما زدگی هنگامی اتفاق میافتد که دمای بدن بیشتر از ۴۰ درجه سانتی گراد باشد و
گرمازدگی در افراد به علت قرار گرفتن در هوای گرم یا تولید زیاد گرما در بدن اتفاق میافتد. درمان گرمازدگی برای جلوگیری از آسیبهای جدی و مرگ بسیار ضروری است.
از جمله علائم شایع گرمازدگی میتوان به پوست خشک و داغ، تنفس کوتاه، عدم تعریق، نبض سریع و ضعیف، افزایش دمای بدن، گرفتگی عضلات و گشادی مردمک چشم اشاره کرد. همچنین میتوان علائمی مانند هذیانگویی، تهوع، استفراغ، سرگیجه و بیحسی را مشاهده کرد.
کارشناسان تغذیه می گویند برای پیشگیری از گرمازدگی باید سعی کنیم بدن خود را هیدراته نگه داریم؛ بنابراین نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در شبانهروز را فراموش نکنیم. همچنین میتوان از آبمیوه طبیعی و آب سبزیجات به وفور استفاده کنیم تا آب مورد نیاز بدن تامین شود.
به عقیده این کارشناسان باید سعی کنیم قبل از ورزش، بدن را هیدارته و پرآب کنیم و حین و پس از ورزش از نوشیدنیهای ورزشی که حاوی ۶ تا ۸ درصد قند و کمنمک هستند، استفاده کنیم.
همچنین کارشناسان تغذیه توصیه می کنند: از مصرف خوراکیهای شور، غذاهای کنسروی و حاوی سدیم که منجر به دفع آب بدن میشود تا حد امکان پرهیز شود. همچنین بهتر است از میوههای آبدار مانند هندوانه، طالبی و خربزه به جای میوههای خشک و شیرین استفاده شود.