پیشرویهای سریع گروه طالبان در مناطق مختلف افغانستان، دولت این کشور را وادار کرده که برای مقابله با این گروه به آموزش و تجهیز گروههای شبه نظامی روی بیاورد.
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی اعلام کرد در دو روز گذشته درگیریهای شدیدی میان نیروهای دولتی افغانستان و ستیزه جویان طالبان در شهر "امام صاحب" یکی از مناطق مهم در مرز شمالی افغانستان در نزدیکی مرز تاجیکستان ادامه داشت و نیروهای طالبان با سلاحهای خودکار و آر پی چی این شهر را هدف قرار میدادند و در نهایت هم کنترل این شهر مرزی افغانستان را به دست گرفتند.
دولت افغانستان که از پیشرویهای سریع گروه طالبان به شدت نگران شده است هفته جاری فراخوان بسیج ملی را برای مسلح سازی نیروهای داوطلب محلی جهت مقابله با طالبان مطرح کرد.
کارشناسان امور افغانستان میگویند این اقدام دولت تنها به احیای مجدد گروههای شبه نظامی در این کشور منجر خواهد شد که در دهه ۱۹۹۰ هم در جریان جنگ داخلی این کشور شکل گرفتند و به سران قدرتمند قبایل و جنگ سالاران مستقر در کابل وفادار بودند و در جریان آن جنگ و درگیریها هزاران شهروند افغان کشته شدند.
فراخوان دولت افغانستان برای تسلیح مردم جهت مقابله با طالبان در عین حال نشان دهنده اعتراف صریح دولت به شکست نیروهای امنیتی این کشور است.
اعضای گروه طالبان که بیشتر از قوم پشتون هستند عموما اهالی مناطق جنوب و شرق افغانستان میباشند.
بر اساس این گزارش، ساکنان منطقه امام صاحب افغانستان گفته اند از اوائل هفته جاری بعد از چند روز درگیری این منطقه شمالی به کنترل نیروهای طالبان درآمده و شماری از فروشگاهها و مراکز استقرار نیروهای نظامی و انتظامی در منطقه به آتش کشیده شده اند. ساکنان گفته اند حدود ۱۰۰ نیروی دولتی در این شهر شمالی افغانستان حضور داشتند و نیروهای طالبان که شمار آنها بسیار بیشتر بود به راحتی توانستند کنترل شهر را به دست بگیرند.
گروه طالبان با کنترل شهر امام صاحب در شمال افغانستان اکنون کنترل مهمترین گذرگاه مرزی افغانستان با تاجیکستان را هم در اختیار دارد که یکی از مسیرهای تجاری مهم افغانستان با خارج محسوب میشود.
گروه طالبان همچنین کنترل منطقه راهبردی "دوشی" را هم در اختیار دارد که محل عبور جاده حیاتی کابل به مناطق شمالی افغانستان است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در ادامه نوشته است در روزهای اخیر و همزمان با تاکید آمریکا و ناتو مبنی بر خروج از افغانستان گروه طالبان به سرعت کنترل مناطق زیادی را در شمال افغانستان به دست گرفته است. پیشرویهای گروه طالبان در شمال افغانستان از این نظر مهم و در عین حال خطرناک است که این منطقه از افغانستان محل زندگی بخشی از اقلیتهای افغانستان است و این اقلیتها از ۲۰ سال پیش به نیروهای آمریکایی در افغانستان و همچنین ساقط کردن گروه طالبان از قدرت کمک کرده اند.