در حالی که روند سقوط شهرهای افغانستان ادامه دارد امروز اشرف غنی رئیس جمهور و عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی این کشور به آمریکا سفر کردند.
به گزارش بهنام یزدانی خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از کابل، از شب گذشته تاکنون شهرستان های «گرزیوان» و «قرمقول» در استان فاریاب، «چارچینو» در اروزگان، «ازره» در لوگر، «تاله و برفک» در بغلان و «قره باغ» در غزنی افغانستان به دست طالبان افتاده و از کنترل دولت افغانستان خارج شده است.
مصاحبه شوندهها:
۱- یکی از فرماندهان ارتش افغانستان
۲- عبدالصبور قانع (استاندار هرات)
۳- میر نعیم حیدری (معاون شورای مردمی شهرستان کوهدامن)
۴- امیر شاه سادات (رئیس امنیت ملی استان سمنگان)
نیروهای ارتش افغانستان نیز در این مدت، چند حمله طالبان را به شهرهای «پلخمری» مرکز استان بغلان و «ترینکوت» مرکز استان اروزگان دفع کردند، همچنین وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد، در شبانه روز گذشته ۲۰۹ عضو طالبان در عملیات نظامیان افغان در سیزده استان این کشور کشته یا زخمی شدند.
در حالی که روند سقوط شهرهای افغانستان ادامه دارد امروز اشرف غنی رئیس جمهور و عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی این کشور به آمریکا سفر کردند و قرار است فردا با جو بایدن رئيس جمهور آمريکا دیدار و گفتگو کنند؛ آمریکا جنگی را که بیست سال قبل در افغانستان آغاز کرد، اکنون مسئله داخلی افغانستان و مربوط به خود افغانها میداند.
آزادسازی یک شهرستان از کنترل طالبان
وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد: نیروهای دفاعی و امنیتی با راه اندازی یک عملیات شهرستان سید کرم استان پکتیا را از کنترل طالبان آزاد کردند. در این عملیات به طالبان تلفات سنگین وارد شد و آنها از این شهر فرار کردند و هم اکنون، نیروهای دفاعی و امنیتی در استان پکتیا در حال پیشروی هستند.
براساس گزارشها از چهارده شهر استان پکتیا، مرکز هشت شهر در اختیار طالبان است.
گفتنی است؛ پس از حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ در آمریکا، دولت جمهوریخواه بوش به بهانه دست داشتن عناصر القاعده در این حملات، به افغانستان حمله کرد در آن زمان طالبان بر کابل حکومت میکرد و همپیمان گروه تروریستی تکفیری القاعده بود. هدف اصلی این جنگ، مبارزه و از بین بردن القاعده، طالبان و حامیان آن اعلام کرد. تقریباً یک ماه بعد، رژیم طالبان سقوط کرد و با برگزاری کنفرانس بُن، حامد کرزای به قدرت رسید و در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به مقام ریاست جمهوری برگزیده شد. این جنگ، دهها هزار تلفات غیرنظامی برجا گذاشته است.
حاصل جنگ بیست ساله جنگ آمریکا عليه طالبان در افغانستان، نه به پیروزی قطعی و سراسری طالبان منجر شد و نه شکست آنها توسط آمریکا را رقم زد. طالبان به عنوان نیرومندترین گروه شورشی در افغانستان توانست نیروهای خود را بازسازی کند و با استفاده از جایگاه قومی و قدرت نظامی خود و نیز ضعف دولت کابل، طی سالهای اخیر همواره بر دامنه مناطق تحت نفوذ خود بیافزاید و باعث گسترش ناامنی و درگیری در افغانستان شود. استراتژی طالبان در سالهای گذشته نشان داده است که این گروه با افزایش تهدیدات در قالب عملیاتهای نظامی، خواستار نمایش قدرت خود به دولت افغانستان و نیروهای خارجی به خصوص آمریکا بوده است.
طالبان همواره درصدد بوده است که نشان دهد که ترسیم آینده افغانستان بدون در نظر گرفتن این گروه، نتیجهای جز تداوم جنگ و ناامنی در پی نخواهد داشت. هدف اعلامی آمریکا و ناتو از اشغال افغانستان، ایجاد امنیت و نابودی القاعده و طالبان اعلام شده بود، اما وضعیت جنگ در افغانستان به نفع طالبان پیش برده شد. به همین علت، با گذشت زمان، دونالد ترامپ رییس جمهور وقت آمریکا برخلاف ادعای قبلی اش که جنگ با طالبان را به عنوان موضوعی قطعی تا شکست این گروه مطرح کرده بود، از مذاکره با طالبان سخن گفت.
ترامپ، زلمی خلیلزاد را به عنوان نماینده آمریکا در امور صلح تعیین کرد که خود نوعی اعتراف به شکست آمریکا در افغانستان بود. طی سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۲ میلادی استراتژی طالبان، استراتژی ایجاد مزاحمت از طریق بمب گذاری بوده و این گروه، عملیات منسجم نظامی انجام نمیداد. اما از سال ۲۰۱۲ میلادی به بعد با افزایش وسعت جغرافیایی تحت سیطره طالبان، عملیات منسجم و مستمر نیز روز به روز افزایش یافت.
در همین راستا، طالبان در مارس ۲۰۱۹ میلادی و در حالی که مذاکرات صلح با آمریکا و نیز گفتگوهای موسوم به بین الافغانی را برگزار مي کرد، عملیات نظامی علیه نیروهای امنیتی افغانستان و اشغالگران خارجی را ادامه داد. طالبان در جریان گفتگوهای صلح با آمریکا، از موضع ضعف عمل نکرد و برخلاف طرف مقابل، برای ادامه روند مذاکره عجلهای نداشته و قدم به قدم پیش میرفتند.
طالبان در کنار مذاکرات با آمریکا اقدام به برگزاری مذاکرات دوجانبه با کشورهای منطقه از جمله روسیه، ایران و چین کرد و در دو نشست بین الافغانی در مسکو نیز شرکت کرد تا از این طریق مشروعیت و جایگاه سیاسی خود را در مقابل آمریکا افزایش دهد. در نهایت، پس از ماهها مذاکره میان نمایندگان طالبان و آمریکا، طرفین در ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ ميلادی (۱۰ اسفند ۱۳۹۸) توافقنامه صلحی را امضاء کردند اما با خروج تدريجي نظاميان آمريکايي از افغانستان، جنگ در مناطق مختلف اين کشور ميان طالبان و نيروهاي نظامي افغانستان تشديد شده است.
این جماعت خیلی عقبن
سفر به آمریکا اشرف غنی و عبدالله!!!!!!! رفتند پیش دزد از دزد اموالشون توسط دزدا کمک بخوان؟؟!!!!! خدای بزرگ!!! حماقت تا چه حد و تا کی؟!!! بدبخت اونایی که شما رئیس ومسئول شون هستین!!!!!!!!! کاش همسایه ما نبودین!!! گرچه برای هر مظلومی هر جای دنیا دل ما میسوزه و عمیقا ناراخت میشیم اما خدایی آدم هم خودش باید غیرت و همت و حمیت داشته باشه، زدن تو سرش، دفاع کنه از خودش، نه اینطوری که هی بهش ستم بشه هی برگرده پیش ستمگر!!!! تا اینطور رفتار میکنید تا آخر دنیا وضع تون همینه!! قبلا شوروی بعد خودتون برادر با برادر با تحریک بیگانه،بعد آمریکا و جامعه جهانی!!!!!!!!!!! و حالا دوباره خودتون با خودتون! واقعا دلم میخواد دیگه خبری از شما منظلم ها نشنوم( مظلوم بهش ظلم میشه از طرف ظالم ولی در برابر ظالم حتی با فدا کردن جانش از خودش و اونچه متعلق به اونه دفاع میکنه اما منظلم ظلم ظالم رو می پذیره و با خفت عذاب میکشه اما ناتوان از حداقل غیرت و ...)
چقدر مایه تاسف و تاثره از شما شنیدن و دیدن این همه بدبختی تون....