معاونت طرح و برنامه در گزارشی میزان صادرات کالاهای غیرنفتی در ۲ ماه نخست امسال را ۱۶.۹ میلیون تُن اعلام کرد که در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال ۹۹، حدود ۱۷ درصد رشد داشته است.
این گزارش در ادامه با اشاره به کاهش ۱۶.۵ درصدی واردات کالا در فروردین و اردیبهشت امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، حجم کالاهای وارداتی را ۵.۳ میلیون تُن و ارزش آنها را ۶.۵ میلیارد دلار اعلام کرده است.
پیشتر وزارت صمت بارها اعلام کرده است که سیاست واردات مبتنی بر تولید را در دستور کار خود قرار داده است؛ به این معنا که بیشترین واردات کالاها مربوط به کالاهای اساسی و واسطهای و مواد اولیه تولید هستند به طوریکه در سال گذشته حدود ۸۵ درصد واردات کشور را شامل شده است.
در خصوص صادرات نیز با توجه به تشدید تحریمهای اقتصادی و تلاش دشمنان برای جلوگیری از درآمدهای ارزی کشور در سالهای اخیر و محدودیتهایی که برای صادرات در حوزه نفت برای کشورایجاد شده بود؛ صادرات کالاهای غیرنفتیبه عنوان منبع درآمد ارزی کشور مورد توجه بیشتر قرار گرفت.
بر اساس آمار شده از سوی معاونت طرح و برنامه وزات صمت، در بازه زمانی گفته شده ۱۶.۹ میلیون تُن کالاهای غیر نفتی به ارزش بالغ بر ۶.۳ میلیارد دلار از کشور صادر شده است؛ در صورتیکه در ۲ ماه نخست سال ۹۹، حدود ۱۴.۴ میلیون تُن به ارزش ۴.۲ میلیارد دلار کالاهای غیرنفتی از کشور صادر شده بود که نشان دهنده افزایش ۱۷ درصدی از نظر وزنی و رشد ۴۷.۹ درصدی از نظر ارزشی است.